בעלי מכוניות שנסעו לנופש בסיני והחנו את כלי רכבם בחניות של בניינים ברחבי העיר אילת, מדווחים כי כשחזרו גילו שצמיגיהם נוקבו. חלקם אף נאלצו להזמין גרר כדי להחליף גלגלים ולתקן את התקרים. זו לא הפעם הראשונה שבה התופעה הזו מתרחשת, ובשנה שעברה דיווחנו ב-mako על כך שתושבי אילת החליטו לצאת למלחמה נגד אלו החונים שלא כחוק ותופסים להם את החניות.
"חזרנו אתמול מסיני וגילינו שפינצ'רו לנו שני גלגלים", מספרת סימה, "לא מצאנו שום חניה באילת ונהגי מוניות שהסיעו אותנו למעבר הגבול אמרו שאין בעיה להחנות בחניה ריקה של בניינים. אין לי ספק שזה אנשים מקומיים שנקמו בנו. לא היה שום שלט שאסור להחנות את המכונית בחניה של הבניין". לדבריה של סימה, היא ומשפחתה לא הצליחו למצוא מקום חניה בחניון לטווח ארוך שעיריית אילת מספקת לנופשים.
על פי נתוניה של רשות שדות התעופה, ביום ראשון (13 באוגוסט) חצו את הגבול לסיני מעל 10,000 ישראלים, עובדה שהובילה לכך שהחניונים בעיר היו מלאים עד אפס מקום וגרמו לכמה נופשים להחנות בחניות פרטיות של בניינים.
חלק מבעלי כלי הרכב עדיין נופשים בסיני ולא יודעים שתושבים באילת ניקבו את הצמיגים של כלי הרכב שלהם. אתמול (שני) זרמו תלונות למשטרת מרחב אילת בעניין, ושוטרים הגיעו לאחד הבניינים שבו על פי החשד נוקבו צמיגים של מספר מכוניות. בעקבות המקרים נפתחה חקירה ובכוונת החוקרים לקחת מצלמות אבטחה מהבניין כדי לאתר את החשודים במעשים וכן מבקשים מבעלי המכוניות להגיע למשטרה ולהתלונן, ולציין כי מדובר באירוע 4168 כדי לזרז את התהליך.
חשוב לציין כי לא מדובר בתנועה רחבה של תושבים, אלא בקומץ שמנסה להעביר מסר לאלו שנוסעים לסיני ומשאירים את הרכבים בחניות פרטיות של בניינים. "זו בושה שתושבים בעיר עשו דבר כזה", אומר דוד תושב העיר, "זו עבריינות לשמה". לעומתו תושבים אחרים בעיר תוקפים את הנופשים: "אני יכול להבין תושבים שעשו מעשה כזה בגלל שגנבו להם את החניה בבניין. יש מספיק מקומות חניה בעיר אז שיואילו בטובם לשלם עבור חניה ולא להחנות על חשבוננו", אומר תושב העיר.