מי שחשב שנתב"ג שומם מאדם בימים אלה התבדה: מאות תיירים הגיעו בצהריים לשדה התעופה כדי לעזוב את ישראל בדרכם למדינות מערב אירופה, כשהם לא מקפידים על שמירה של 2 מטרים אחד מהשני. בכניסה לבידוק הביטחוני השתרך לו תור ארוך במיוחד לאור הבדיקות המעמיקות של הבודקים הביטחוניים שנותרו בעבודה ולא הוצאו לחופשה ללא תשלום.
"את האמת אמרו לנו שנתב"ג ריק מתיירים והופתענו לראות תורים ארוכים", סיפר ישראלי שטס לפרנקפורט שבגרמניה, "יש בדיקות ביטחוניות ממושכות מהרגיל אבל זה לא פוגע בזמן ההגעה לטיסה. אין עומסים כמו בימים רגילים. הבדיקה נמשכת חצי שעה לכל היותר".
בחודש מרץ בשנה ממוצעת נטולת נגיף קורונה יוצאים מנתב"ג ונכנסים אליו מדי יום כ-70 אלף נוסעים, כיום הממוצע היומי עומד על 15 אלף בלבד. בחודש מרץ בשנה שעברה יצאו ונכנסו מנתב"ג 1.65 מיליון נוסעים, כאשר החודש במקרה הטוב יהיו כ-450 אלף בלבד.
"עברנו מבצעים צבאיים רבים, 'צוק איתן', 'עפרת יצוקה', 'מלחמת לבנון השנייה', ה'קורונה' זה משהו אחר לגמרי. משבר שמעולם לא נתקלנו בו", אומר עופר לפלר דובר רשות שדות התעופה בשיחה עם mako, "רק 34 חברות תעופה פועלות בנתב"ג לעומת 140 בימי שגרה, התורים שנוצרים הם לצרכי ביטחון בלבד ולא פוגעים בנוסעים שמגיעים לטיסות בזמן".
בעקבות המשבר נאלצו ברשות שדות התעופה להוציא למעלה מ-2,000 עובדים לחופשה ללא תשלום בהם סבלים, עובדי ניקיון, בודקים ביטחוניים ועוד. במקביל ברשות מכינים תכנית "התאוששות" ליום שאחרי משבר הקורונה כדי להיות מוכנים מידית.
"יש כמה גורמים מקצועיים שמכינים את התכנית. אנחנו מעריכים שמיד עם סיום המשבר שנכון לעכשיו לא יודעים מתי יסתיים נהיה מוכנים לקלוט את הנוסעים הרבים שייצאו מהארץ או ייכנסו אליה", מוסיף לפלר, "אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו לא להיות ערוכים מידית לטפל בנוסעים הרבים".