לאחר יותר מחודש של ירידה במספרי המאומתים, מקרי הקורונה החלו לעלות ברחבי העולם ובישראל בשבוע שעבר. עלייה במקרי התחלואה נרשמה מאז תחילת חודש מרץ באוסטריה, גרמניה, שוויץ, הולנד, בריטניה ומדינות נוספות ברחבי אירופה. כמו כן, המומחים החלו להזהיר כי ארצות הברית עלולה לראות בקרוב גל דומה לזה שעתיד להתרחש באירופה, אשר עלול להיות מונע על ידי BA2, הסרת ההגבלות והחסינות הפוטנציאלית שהולכת ופוחתת מהחיסונים שניתנו לפני מספר חודשים.
בתוך כך, גם בישראל, על אף התחושה כי הקורונה כבר חלפה, התפשטות הנגיף הולכת וגוברת, כאשר מקדם ההדבקה מתקרב ל-1. מטה ההסברה למאבק בנגיף הקורונה הודיע אתמול שבבדיקת ריצוף שהתקיימה בימים האחרונים, התגלו במדינה שני מקרים של מאומתים מזן משולב של אומיקרון ושל הזן החדש BA2. במטה ציינו כי שני המקרים סבלו מתסמינים קלים של חום, כאבי ראש ושרירים, ולא נזקקו למענה רפואי מיוחד.
"זן זה אינו מוכר עדיין בעולם, והמאומתים התגלו בזכות בדיקת ה-PCR המתבצעת בנתב"ג בכניסה למדינת ישראל", ציינו במטה. "משרד הבריאות ממשיך לעקוב אחרי תוצאות הריצופים, וימשיך לעדכן ככל שיידרש".
העלייה בתחלואה וחדירת הזן החדש לישראל מעלים שוב את שאלת ההגבלות בנתב"ג, שהוסרו כמעט לחלוטין עם סיומו של הגל החמישי והביאו לכניסה כמעט חופשית של מאומתים דרך שערי נמל התעופה. מנתוני משרד הבריאות עולה כי ב-30 הימים האחרונים נכנסו לישראל 11,802 מאומתים לנגיף הקורונה.
זאת, כאמור, על רקע ההקלות בבדיקות ביציאה מישראל שנכנסו בתחילת החודש לתוקף, ותרמו למוטיבציה של אזרחים לטוס לחו"ל. על פי נתוני משרד הבריאות, צרפת היא המדינה ממנה הגיעו מספר המאומתים הגדול ביותר לישראל בחודש האחרון, שעומד על 703 חולים. אחריה ניצבות איטליה, איחוד האמירויות ובריטניה. בתחילת ינואר, הייתה זו טורקיה בראש רשימת המדינות מהן נכנס מספר המאומתים הגבוה ביותר.