לא מעט עובדי בתי מלון והארחה באילת, שהפכה בימים האחרונים לאדומה, נדבקו בנגיף הקורונה. בנוסף אליהם, עובדים רבים שהיו במגע עם אורחים שחלו ונשלחו לבידוד בביתם, זועמים על הנופשים שלא טורחים לשמור על ריחוק האחד מהשני, לא עוטים מסיכות במקומות סגורים ולא שומרים על כללים.
"זו ממש הפקרות. אני בטוחה שנדבקתי מנופשים שהגיעו למלון ושלא הקפידו על חבישת מסיכה ושמירת מרחק", טוענת עובדת באחד מבתי המלון בעיר. "האורחים עושים מה שבא להם. גם כשמעירים להם זה לא עוזר. יש כאלה שמתעצבנים ומאיימים וגם הילדים שלהם ממש לא ממושמעים. אנחנו חסרי אונים ומשלמים את המחיר של הג'ונגל הזה".
העובדים, שטוענים כי הם מקפידים מאוד על עטיית מסיכה, קובלים על כך שחלקם נדבקו בנגיף מהנופשים וילדיהם. "הנופשים הביאו את הנגיף לאילת. לפני שכמות התיירים עלתה אילת הייתה עיר ירוקה", טען אחד העובדים. "אנחנו מקפידים מאוד על כל הנחיות הקורונה אבל הנופשים שבאים מחוץ לעיר פשוט מצפצפים על הבקשות שלנו לחבוש מסיכות ולשמור על ריחוק. עובדים בבתי מלון ממש בפאניקה. אני יודע על עובדים שלקחו ימי מחלה וחופשים כדי לא להיות כשהמלון מפוצץ בנופשים".
מנהל משמרת באחד מבתי המלון תומך בעובדים שנדבקו וטוען כי עובדים רבים חוששים להתקרב לאורחים ולסייע להם בדברים אלמנטריים מחשש שיידבקו בקורונה. "יש פאניקה בקרב עובדים במלון. היו כמה שנדבקו ונשלחו גם לבידוד כתוצאה ממגע עם אורחים שחושבים שהם בבית ויכולים לעשות מה שבא להם. זו הייתה תקופה מטורפת ובחגים אלוהים ישמור מה יהיה פה. יש עובדים שלא מוכנים לחזור לעבוד בבית המלון כדי לא להידבק שוב בקורונה".
ג', בעל עסקים בתחום התיירות באילת אישר את הדברים וטען כי עובדים פוחדים לבוא במגע עם נופשים ולא מוכנים לחזור לעבוד בתחום, דבר שמחמיר יותר את המחסור בעובדי ניקיון ותחזוקה בבתי המלון וההארחה בעיר. "היו מספר קטן של עובדים שנדבקו בקורונה והחליטו שלא לחזור לעבודה. הם לא מוכנים להסתכן גם אם הם מחוסנים. אני יכול להבין אותם. קשה לבתי המלון ובתי ההארחה לאכוף על האורחים לחבוש מסיכות או להזמין להם משטרה", ציין ג'.