לפני כחודשיים וחצי נעצר אבי נחום במהלך חופשת פסח משפחתית עם אשתו ובתם התינוקת, לאחר שהגיע להמיר 300 דולר באי קוסומי. בעלת הציי'נג' אליה הגיע, טענה בפניו שאחד השטרות מזויפים, לקחה את דרכונו והתקשרה מיד למשטרה. נחום ניסה להתווכח ולהסביר שהשטר לא מזויף, אך זה לא עזר והוא נעצר. אשתו ובתו הורשו לעזוב את תאילנד ואילו עליו נאסרה היציאה מהמדינה עד לסיום המשפט והטיפול בעניינו.
לפני מספר ימים, אחרי המתנה ארוכה וקשה במדינה זרה הוא נחת בישראל לאחר שנאלץ לשלם כ-150 אלף שקל על שחרורו ואי העמדתו לדין.
>>לעוד עדכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש
"זו הייתה חוויה קשה", סיפר נחום בראיון בלעדי למאקו. "זה מחזיר אותך אחורה כמה שנים. כל הכסף שחסכנו כזוג צעיר, רצינו להתקדם, לקנות דירה והכל הלך על כלום, על דבר שלא עשית. איך לך יותר מדי ברירות, זה או לשלם את הסכום הזה או להיתקע במדינה זרה שמונה חודשים ולהתפלל שהכול יהיה בסדר במשפט".
"עכשיו שמים את הכול מאחורה וממשיכים בחיים. נראה מה יקרה עם בעל הצ'יינג' בסופו של דבר. הוא מבחינתו לא מודה. נתייעץ עם עו"ד ונראה מה אפשר לעשות", מסכם נחום. לטענתו הוא נאלץ לשלם 100 אלף שקלים לעורכת דין מקומית כדי שיוכל להשתחרר מהמדינה ועוד עשרות אלפי שקלים שנאלץ לשלם על הליכי המשפט ושהייתו במדינה.
"יכולתי להישאר בתאילנד עוד חצי שנה, שבעה, שמונה חודשים. בגלל זה שילמנו. כך אתה יוצא בלי משפט, בלי כלום. נותן את הכסף שהם דרשו ומעלימים את כל התיק. משנים את כל הגרסה ורושמים שהעילה היא חוסר עניין לציבור או משהו כזה".
"אתה ישן עם ג'וקים ואין איפה להתקלח"
קודם חזרתו לארץ אמר נחום למאקו: "חודשים וחצי שאני יושב פה בחוסר וודאות. אף גורם מהמדינה לא יוצר איתי קשר. היחידים שעוזרים לי פה הם אנשי חב"ד. אני לא יודע אם גם יחליטו על כך שאקבל מאסר. הכול באוויר. מילא אם הייתי עושה איזה פשע. לא עשיתי כלום".
בהתחלה, נחום בילה כמה ימים בתא מעצר מקומי, בתנאים קשים. "זה היה סרט. היה לי מסך שחור בעיניים", שיחזר נחום לכתב החדשות. "אתה ישן על הריצפה, עם ג'וקים, אין לך איפה להתקלח". משרד החוץ הישראלי, שגרירות ישראל בבנגקוק, הרב של חב"ד והבוס של נחום נרתמו לסייע לו בניסיון להוציא מהמדינה ללא משפט אבל כל מאמציהם עלו בתוהו.
לאחרונה, חבריו של נחום החלו לאסוף כסף עבורו כדי לממן את הייצוג המשפטי שלו ולסייע בשחרורו מתאילנד. "צריך לציין שאבי הינו אזרח שומר חוק ועובד קשה לפרנסתו ואין שום קשר בינו לבין החשדות המיוחסים לו", כתב אושרי פלאח, חבר של אבי, בפוסט שהעלה לפייסבוק שלו תחת הכותרת: "מחזירים את אבי הביתה".
גורם ישראלי בתאילנד אישר: "פה הכול עובד מתחת לשולחן. אם אבי היה מחכה עוד כמה חודשים ייתכן מאוד והעונש היה כמה אלפי דולרים, אבל בתאילנד לא לוקחים סיכון, אף פעם אי אפשר לדעת איזה עונשים תחטוף. ההחלטה של אבי הייתה נכונה ויקרה אבל לא הייתה לו ברירה. הוא חשש לקחת סיכון ובצדק".