"קפה? תה?" - הדיילים שעוברים עם עגלת הקפה לאחר הארוחה במטוס מציעים אופציה שנשמעת די מפתה, במיוחד אם אתם בטיסת בוקר, או שהארוחה שאכלתם לא מרגישה מספיק שלמה. אבל מעבר לעובדה שקפה במטוס תמיד נשמע טוב אבל נראה רע ונטעם עוד יותר רע, חדשות NBC חשפו לאחרונה סיבה אחרת שבגללה לא ממש כדאי ללכת על שתייה חמה במטוס.

קודם כל, דיילים ששוחחו לאחרונה עם ה-Business Insider טענו כי הם בעצמם לעולם לא ייתפסו עם כוס של שתייה חמה במטוס, לא קפה ולא תה. למה? כי מתברר שהמים החמים שבהם משתמש צוות השירות להגשת השתייה החמה מגיע מהברז של המטוס, ולא מבקבוקים סגורים. ואם חשבתם שהמים בברז שלכם בבית דוחים לשתייה, אז על אחת וכמה וכמה במטוס:

ב-NBC טוענים שבשנת 2004 הסוכנות להגנת הסביבה האמריקאית בחנה מים מ-158 מטוסים שונים, כאשר ב-13 אחוז מהדגימות נמצאו קוליפורמים. למעשה, בשנים מתוך המטוסים הנ"ל נמצא אחוז מסוכן של חיידק אי קולי במים. מחקר נוסף שערכה הסוכנת מעלה כי לפחות אחד מכל שמונה מטוסים נכשל לעמוד בסטנדרטי הבריאות והבטיחות בכל הנוגע למים.

בתוך מטוס - דיילת מגישה לנוסע אוכל (צילום: Royal Jordanian)
תרצה קפה או תה אחרי האוכל? -בהחלט לא | צילום: Royal Jordanian



החיידקים ככל הנראה חודרים למים במסגרת תהליך ההובלה שלהם למטוס, כאשר לפי מחקר של המגזין הבינלאומי למחקר סביבתי ובריאות הציבור, יש יותר מיקרוארגניזמים במשאיות ההובלה של המים מאשר במקור של המים עצמו.

"המים על גבי המטוס נמצאים בפיקוח של הסוכנות כבר מזה 15 שנה - לפי בקשת הדיילים עצמם", אומרים באיגוד הדיילים האמריקאי, "אבל הרגולציה הזו משאירה בידי חברות התעופה את שיקול הדעת לגבי תדירות הבדיקות שהן מבצעות למים במכלי השתייה ובאסלות. אנחנו לא מאמינים שהתקנות הללו נאכפות בצורה מספיק טובה".

למעשה, אחד ממומחי המחלות המדבקות שהתראיין ל-NBC ציין כי אנשים בעלי מערכת חיסונית חלשה צריכים להתרחק לחלוטין ממי השתייה במטוס, ואנשים עם תינוקות צריכים "לחשוב פעמיים" לפני שהם ממלאים את בקבוק השתייה של התינוק עם מים מהמטוס – "זה לא נשמע כמו רעיון טוב", אמר.

(מקור)