התמונות שנגלו לפני כמה ימים לעובדי בית המלון פגסוס באילת, כשפתחו את החדרים שבהם לנו בני נוער במהלך חופשה בעיר, היו מחרידות: מיטות שבורות וטלוויזיות מנופצות, מזרנים ספוגים במים, חורים רבים בקירות, ריהוט שבור, סדינים ומצעים קרועים וערימות של לכלוך וזבל בחדר. במסדרונות היו זרוקים בקבוקי אלכוהול, קרטוני פיצות, גרעינים, וקופסאות סיגריות.
"הם הרסו לנו עשרה חדרים, גרמו נזקים בעשרות אלפי שקלים ועוד העלו סרטונים בטיק טוק כשהם מתגאים במעשיהם", טוען מנהל המלון, שרון כהן בשיחה עם mako. "זה אומר הפסד של מאות אלפי שקלים, השבתת החדרים, שיפוצם. הערבות ששילמו בני הנוער היא 750 שקל בלבד שלא מכסים את הנזקים הכבדים. אתה יודע מה הכי עצוב? שאחד ההורים דיבר עם פקיד הקבלה כשבנו נמצא בסמוך, שומע את השיחה ואיים עליו: 'אני אזיין אותך שאגיע למלון'. וזה עצוב. אם האבא מדבר ומאיים על פקיד הקבלה ככה אז למה שהילדים יתנהגו אחרת"?
כאמור כמה מבני הנוער פרסמו סרטונים ב'טיק טוק' כשהם מתגאים בנזקים שהם גורמים לחדרים במלון. אחד מהם לקח קומקום מים חמים, שפך על המיטה והספה. כיוון שהנהלת המלון אינה מאפשרת הכנסת אלכוהול נראים כמה צעירים קושרים כמה סדינים, יוצרים חבל ארוך זורקים לעבר חבריהם בקומת הקרקע ואלה מכניסים פנימה, כמה בקבוקי וודקה ומעבירים בחזרה לעבר החדר במלון.
הנהלת המלון הגישה תלונה נגד כמה מהנערים במשטרת מרחב אילת. אלה נחקרו באזהרה בגין גרימת נזק והורחקו מהעיר. "הם שברו בסיסי מיטה ומזרנים שעלולים כ-3,500 שקל. ביצעו ונדליזם בחדרים. הם לא היו מעזים לעשות דבר כזה בבית. איפה ההורים? איפה החינוך?. לא מספיק שהפסדנו מיליוני שקלים בקורונה, עכשיו באו כמה בני נוער וגרמו נזקים כבדים לרכוש", ציין המנהל כהן.
בעקבות המקרה החליט כהן כי כל הורה שבנו מגיע למלון יחתום על מסמך לפיו כל נזק שייגרם לחדר יכוסה על ידו באמצעות כרטיס האשראי. כמו כן, ערכו במלון רשימה שחורה של בני נוער שלא יכלו להיכנס יותר אליו. "אני מאמין שזה ירתיע את בני הנוער מלבצע ונדליזם ברכוש בחדרים, כי מי שישלם על כך במחיר מלא יהיו ההורים", הוסיף כהן. "אני גם מצפה מהמשטרה להגביר את הסיורים סביב בתי המלונות בעיר שמארחים בני נוער כדי להוסיף הרתעה נוספת".
"ביוון או קפריסין היו עוצרים אותם מיד"
עובדים בבתי מלון אחרים סיפרו על בני נוער שעשו את צרכיהם על המיטות, כיבו סיגריות על וילונות ומצעים, שברו שולחנות וקומקומים חשמליים, ניפצו מאפרות ושברו מכשירי טלוויזיה ושלטים של מזגנים. "חלקם הבריחו אלכוהול וסמים לחדרים, עשו מסיבות רועשות ושברו את הציוד שהיה בחדרים", סיפר מנהל משמרת באחד מבתי המלון. "הם פיזרו במבה וקליפות גרעיני אבטיח בכל החדרים והמסדרונות. פשוט סדום ועמורה. השביתו לנו 15 חדרים. מדובר על 20 אחוז מבני הנוער שהם אלה הגרעין הקשה שגורם לנזקים בבתי המלון באילת. בגלל הקורונה מרביתם לא טסו לחו"ל, אז הם באו להתפרע אצלנו. במלונות בקפריסין וביוון אם הם היו הורסים את הרכוש בחדרים הם היו נעצרים מיד".
ר', מנהל משמרת במלון אחר סיפר כיצד נערים תקפו עובדים של המלון וקיללו אותם בגלל שהעזו להיכנס לחדרים לאחר שחשדו שגרמו לנזק כבד ביותר. "הם שברו קירות ומרצפות, כיבו סיגריות על קירות המקלחת, ניפצו מקלחונים באמצעות אבנים גדולות, הרסו מקררים, גרמו נזק למעליות, שברו כיסאות. תקפו עובדים ואיימו לרצוח אותם כשהם שלפו סכינים ורצו לדקור אותם. אנחנו רוצים להתפרנס, גם ככה שנת הקורונה הרגה אותנו כלכלית. אנחנו חייבים לשרוד, אבל הנזקים שעושים תלמידי התיכון זה הזוי. אנחנו קוראים לזה: יולי השחור. באוגוסט זה יהיה הרבה יותר גרוע".
על פי ההערכות ביולי מרבית בני הנוער עובדים ובאוגוסט הם מבזבזים את הכסף בחופשות ומסיבות בריכה בבתי מלון באילת. "אוגוסט הולך להיות יותר שחור. יגיעו לכאן אלפי בני נוער והנזקים בחדרים יגיעו למיליוני שקלים. מצד אחד אנחנו צריכים אותם כלכלית כדי להרים את הראש מעל המים ומצד שני וזה מה שעצוב כשמתקשרים להורי הילדים לספר על הנזקים שגרמו ילדיהם, לרוב הם מגבים אותם ותוקפים אותנו כאילו אנחנו עובדי המלון עשינו ונדליזם בחדרים", זועם ר'. "אנחנו ממש חסרי אונים. מה נעשה, לא נקבל אותם בקיץ?"
בתי המלון באילת עשו רשימה שחורה של כ-200 בני נוער אשר גרמו להם נזקים וכניסתם נאסרה. חלק מבתי המלון התנו את הכנסת בני הנוער בכך שהוריהם יחתמו על מסמך ערבות עם פרטי כרטיס אשראי בסכום שנע בין 5,000 ל-10,000 שיכסה נזקים שיגרמו על ידי ילדיהם.
למרות כל הנזקים, רק מעט מאוד בתי מלון מגישים תלונות במשטרה נגד בני הנוער אשר גורמים לנזקים בחדרים. "פרסום של המלון שלי יפגע בהכנסות שלי והורים לא ישלחו אליי את ילדיהם. רובנו מטייחים את האירועים ומסתפקים בפיצוי חלקי מצד ההורים. רק באירועים חמורים מערבים משטרה" ,הודה בעל בית מלון.