מגמה חדשה מסתמנת בהרגלי הטיסות של הישראליים לחופשות בחו"ל. אם עד לפני כשבועיים מרבית הישראליים טסו לתקופות של ארבעה עד חמישה ימים בממוצע, הרי שבעקבות חשיפת זן הקורונה החדש, האומיקרון - המגמה התהפכה לגמרי.
"היינו אמורים לטוס לארבעה ימים בדובאי והארכנו לעשרה ימים", סיפרה אלה מבאר שבע. "מבחינתנו לא משתלם לנו לטוס לחופשה קצרה ולחזור לשלושה ימי בידוד, אין בזה שום טעם. במקום לבטל החלטנו להאריך את החופשה שלנו. מעבר לזה, התחלואה בדובאי מאוד נמוכה וזה שיקול לא פחות חשוב. חברים שלנו גם טסו לטורקיה והאריכו בכלל מחמישה ימים לשבועיים".
גם שירה מבת ים החליטה ברגע האחרון לטוס לחופשה של שבועיים בארצות הברית, ולבטל חופשה קצרה בבודפשט: "יש טיסות זולות לארה"ב. לא משתלם לי ולבעלי לטוס לבודפשט לארבעה ימים ולהיכנס לבידודים של שלושה ימים, אז הלכנו לחופשה במקום מרוחק וגם משתלם לנו", ציינה.
בחברות הנסיעות החלו להבחין במגמה ההולכת ומתגברת של טיסות לחופשות ארוכות: "לקוחות רבים בוחרים להשאיר הזמנות קיימות ולא לבטל, כשהם לוקחים בחשבון את שלושת ימי הבידוד", ציין סמנכ"ל חברת קשרי תעופה, ניר מזור. "בכל העולם מקיימים "שגרת תיירות" לצד הקורונה, למעט מספר מדינות בודדות שסגרו את כניסת התיירים אליהן. אנחנו רואים שהקהל הלקוחות ממשיך להזמין ולהיות תייר זהיר ומחושב".
שירלי כהן, סמנכ"לית בחברת אשת טורס, ציינה כי ישנה עלייה בביקושים לאור הנתונים הראשוניים על עמידות החיסון בפני הווריאנט החדש, והכוונה להסיר את המגבלות על החוזרים מחו"ל.
הילה הרמולין-רונן, סמנכ"לית שיווק ומכירות בחברת ישראייר, הדגישה כי בימים האחרונים יש ביקושים ערים ליעדים שבהם מצב התחלואה נמוך, והישראליים בוחרים לצאת לחופשה וליהנות מהכריסמס, במיוחד שכעת ישנן חבילות נופש במחירים נמוכים ואטרקטיביים.
היעדים החמים של הישראלים נכון לעכשיו: תאילנד, ארצות הברית, טורקיה (איסטנבול ואנטליה), גיאורגיה (בדגש על באטומי וטיביליסי), דובאי ואבו-דאבי, בודפשט, פראג, קייב ואתונה.
"במידה ויוסרו הבידודים על החוזרים מחו"ל יש צפי לעלייה גדולה בטיסות לקראת הכריסמס, חגיגות השנה החדשה, ולא פחות הסיילים הגדולים והשופינג שהישראליים אוהבים לעשות", לדברי בכיר בענף התעופה.