האיים המלדיביים נחשבים לאחד היעדים התיירותיים המבוקשים על ידי הישראליים. החופים המדהימים, הנופים המהממים מומלצים לא רק לירח דבש, אלא מושכים גם חובבי גלישה. למרות שמדובר ביעד יקר יחסית (בין 2,500 ל-4,000 דולר לשבוע פלוס טיסה) מעל 10,000 ישראליים מגיעים מדי שנה לאיים המלדיביים, שמאוכלסים בין השאר בכמה אלפי מוסלמים. אלא, שבשבוע שעבר אירע אירוע קשה ביותר שעלול להקפיא את הרכבת האווירית של הישראליים לאיים הקסומים.
בעקבות מבצע 'צוק איתן' אלמונים ציירו צלב קרס בתוך דגל מדינת ישראל. מטייל ישראלי שזעם על המעשה שבר את השלט ובתגובה עשרות מקומיים מוסלמיים איימו לבצע לינץ' בישראלים. משרד החוץ הישראלי שקיבל מידע על התקרית מיהר לעדכן בעניין את קונסול ישראל בהודו וזה פנה למשמר החופים של האיים ואלה חילצו את הישראליים מהמקום. בעקבות המקרה משרד החוץ הוציא אזהרת מסע לישראליים.
>> עוד בחופש:
גם בעירום: מסע בחופי הבלקן
כמו לגור על הירח: החיים באיסלנד
13 מקומות שהייתם רוצים לבקר בהם עכשיו
בוליביה: ויזה מיוחדת
בוליביה נחשבת לאחת המדינות שהמטיילים הישראליים הצעירים אוהבים לטייל בה כיעד ראשוני לטרק בדרום אמריקה. הנופים עוצרי הנשימה, התרבות האינדיאנית שהשתמרה יחסית למדינות אחרות, הג'ונגלים המדהימים, מדבר 'המלח', עמק 'הירח', האגמים והשווקים המרהיבים ביופיים ובריחות האוכל והתבלינים גורמים לעשרות אלפי ישראלים, רובם לאחר השחרור הצבאי לבקר במדינה.
עד היום התייר הישראלי שהגיע לבוליביה לא נזקק לוויזה כדי לבקר במדינה. מיד עם נחיתתו הוא הציג דרכון בתוקף וקיבל ויזה אוטומטית שאפשרה לו לטייל חופשי במדינה עד חודש ימים.
אלא, שבעקבות מבצע 'צוק איתן' נשיא בוליביה, אוו מורלאס שאינו את אוהד את מדינת ישראל וזו בלשון המעטה (לבוליביה אין שגרירות בישראל ואין יחסים דיפלומטים בין שתי המדינות - הקשרים נותקו לפני כחמש שנים) החליט שמעתה והלאה כל אזרח ישראלי שיבקר במדינה יידרשו להוציא וויזה לפני הגעתם לבוליביה מה שיעלה לתייר הישראלי בכמה עשרות דולרים. ההחלטה של מוראלס תכנס לתוקף בראשית החודש הבא וכלל לא הפתיע את משרד החץ הישראלי.
בעיצומו של צוק איתן כינה מוראלס את ישראל: מדינת טרור בגלל התוקפנות שלה ברצועת עזה ופגיעה בזכויות הפלשתינאים ואף פנה לאו"ם בדרישה להעמיד את ישראל לדין בגין פשעי מלחמה.
"עקרונית זה לא מסוכן לבקר בבוליביה ואין אזהרת מסע נכון לעכשיו אבל האווירה והמדיניות שמוביל הנשיא מוראלס כלפי מדינת ישראל עלולה לא להיות נעימה כלפי מטיילים ישראליים שנחשבים כבר יותר מ-30 שנה לאורחים רצויים במדינה", טוען גורם במשרד החוץ.
החלטת הנשיא מוראלס עלולה לגרום ללא מעט מטיילים ישראליים לדלג על בוליביה במסעם בדרום אמריקה ולהתחיל אותו ישירות מקולומביה. בנוסף לכך מדינות כמו ברזיל, צ'ילה, אקוודור ופרו החזירו את השגרירים שלהם מישראל כמחאה על מבצע צוק איתן בעזה ועלולה להיווצר אפשרות שגם מדינות אלה עלולות לבקש מישראלים להיכנס אליהם רק באמצעות וויזה.
תאילנד: הנחיות חדשות
באחרונה יצאה הנחייה חדשה בתאילנד הנוגעת למטיילים הישראליים המתכוונים לשהות במדינה תקופה ארוכה. מי שנכנס לתאילנד באשרת תייר לא יוכל להאריך את שהותו באמצעות VISA RUNNER, שיטה בה ישראלים יוצאים לגיחות קצרות למדינות סמוכות כדי לחזור ולהאריך את שהותם בתאילנד לתקופות ארוכות. ההנחיה החדשה שיצאה מרשויות ההגירה במדינה תכנס לתוקף החל מה-12 באוגוסט עד אז כל המטיילים הישראליים יקבלו אזהרות והחל מתאריך זה תאסר כניסתם למדינה.
הדבר אינו נוגע לצוק איתן אלא להחלטת רשויות ההגירה במדינה להילחם בתופעה שאזרחים זרים ובעיקר ישראליים מצא שיטות שונות כדי לנהל עסקים ולהישאר במדינה כשהם מחזיקים בידיהם אשרת תייר בלבד.
מרוקו: יהודים הותקפו בדרכם לבית הכנסת
גם במרוקו הנחשבת ליעד מבוקש על ידי ישראליים שאליה מגיעים מידי שנה עשרות אלפי ישראליים לבקר בני משפחה ולטייל קיימת סכנה חמורה לבקר במדינה זו. בשבועות האחרונים הותקפו רבה של קזבלנקה והוא כמה יהודים שהיו בדרכם לבית הכנסת על ידי מוסלמיים מקומיים כנקמה על מבצע צוק איתן. במטה ללוחמה בטרור ממליצים לדחות נסיעות שאינן חיוניות למרוקו עד יעבור זעם.
סכנת חטיפות בחצי האי סיני
המטייל הישראלי נאלץ בשנים האחרונות לקחת עימו את מקל הנדודים למקומות פחות מסוכנים מבחינה ביטחונית. אין ספק שמבצע 'צוק איתן' ברצועה החמיר את מצבם הביטחוני של המטיילים הישראליים במדינות מסוימות. כך למשל חל איסור על ישראלים להיכנס לחצי האי סיני בגלל פעילות של אירגוני טרור ותוכניות של מחבלים לחטוף תיירים ישראליים ולבצע נגדם פיגועים. אותם דברים אמורים גם לגבי מצרים עצמה שההמלצה היא להימנע מביקור במדינת הפרעונים.
מוסלמים קיצוניים בניירובי
מקום נוסף שנאסר על ישראליים לטוס אליו הוא ניירובי בירת קניה וברצועת החוף של המדינה הכוללת את מומבאסה, שימוני, לאמו, מנגאי ומלינדי. במדינה זו פועלים ארגוני טרור של קיצוניים מוסלמים מסומליה המתכננים פיגועים נגד יעדים ישראליים ויהודיים.
גם לטורקיה יש אזהרת מסע וכנ"ל לאוקראינה וזאת עקב מלחמת האזרחים במדינה.
אפריקה: אזהרה מטעמי בריאות
אזהרת מסע נוספת מטעמי בריאות מתייחסת למדינות מערב אפריקה ובהם קמרון, גינאנה וליבריה הסובלות מהתפרצות נגיף האבולה הקטלני. מדינות נוספות באפריקה המסוכנות למטייל הישראלי הן הרפובליקה המרכז אפריקאית שמתחוללת בה מלחמת אזרחים. חוף השנהב, טוגו, בורקינה פאסו, מאלי, תוניסיה, אלג'יריה, ג'יבוטי ומאוריטניה מוגדרות כבעלות איום קונקרטי גבוה. ניגריה מוגדרת כבעל איום פוטנציאלי מסוכן עקב פעילותם של ארגוני טרור איסלאמיים מסוכנים ביותר וההמלצה היא להימנע מביקור במדינה זו. צפון המדינה נחשב למקום מסוכן ביותר ונאסר לבקר בו בכלל.
מדינות נוספות מחוץ לתחום של המטייל הישראלי: לבנון, איראן (בשנים האחרונות היו ישראליים שנסעו לאיראן לאחר שקיבלו ויזה מהשגרירות האיראנית באיסטנבול), תימן (כמה יהודים ביקרו במדינה זו את משפחותיהם שנותרו שם), כורדיסטאן (גם כאן עשרות ישראליים נכנסו לבקר בני משפחה וחברים) אינדונזיה, פקיסטן, לוב, סודאן, ערב הסעודית, עיראק, סומליה, אפגניסטן, מזרח סנגל, חבל צ'צ'ניה ומלזיה.
מדינות אחרות המוגדרות כבעלות איום בסיסי הם, כלומר ההמלצה להימנע מביקור בהם: קטאר, איחוד האמירויות (אבו דאבי, דובאי), בחריין וירדן (מומלץ לא להיכנס כיחידים אלא בקבוצות גדולות שנמצאות תחת אבטחה).
אם בא לכם לנסוע לעומאן הרי שהמטה ללוחמה בטרור ממליץ לדחות נסיעות למדינה זו שאינן חיוניות.
חובבי הצלילה ייאלצו לוותר על התענוג לצלול באי הפיליפיני המדהים מינדנאו בגלל פעילות אירגון הטרור האיסלאמי של אבו סייף באזור. כמו נאסר לטייל באזור שבין דרום תאילנד לגבול עם מלזיה.
החשש שהחיזבאללה וארגוני טרור איסלאמיים ינסו לחטוף מטיילים ישראליים או לבצע פיגועיים קטלניים על רקע המבצע בעזה או חיסולם של בכירים בארגון החיזבאללה. כמו למשל עימאד מורנייה וחיסולם של שלושה מדעני גרעין שאיראן מייחסת לישראל.
"בשל המבצע בעזה רמת הסיכון לישראליים ברחבי העולם, בעיקר במקומות שבהם יש ריכוזים איסלאמיים, גובהה וחייהם יהיו סכנה ממשית. בגדול כל אחד אחראי לגורלו אבל מומלץ לא להסתכן", הבהיר גורם במשרד החוץ.