הזמנתי חופשה לימים הקרובים וקיבלתי צו 8. מה אני אמור לעשות?
במקרה הזה סוכני הנסיעות יבטלו את העסקה ולא יגבו דמי ביטול בגינה.
מה לגבי קרובי משפחה או חברים שהיו אמורים לנסוע אתי. גם להם יבטלו?
אלא אם מדובר בקרובי משפחה מדרגת קרבה ראשונה שהיו אמורים לצאת אתך, סוכני הנסיעות לא יבטלו להם את העסקה והם ייאלצו לממש את הנופש או לשלם דמי ביטול בהתאם למדיניות העסקה.
אם לא קיבלתי צו 8 אבל פשוט אין לי מצב רוח לצאת לנופש?
מצב העניינים הנוכחי אינו מהווה עילה לביטול ההזמנות והשבת כספים ללקוחות. במקרה כזה תהיו נתונים להתחשבות הספק, חברת התעופה, בית המלון או להוראות חוק הגנת הצרכן:
א. החוק קובע כי אם תבטלו את החופשה תוך 14 יום מרגע ההזמנה, וכל עוד היא אמורה לצאת לפועל בעוד שבעה ימים ויותר, תשלמו 100 שקל בגין העסקה או 5% מגובה העסקה, לפי הנמוך מביניהם.
ב. אם הזמנתם את החופשה לפני יותר משבועיים, שווה לנסות לבקש מבית המלון או הסוכן לדחות את הנופש למועד מאוחר יותר. כשמדובר בחופשה בישראל, בתי המלון מתחשבים יחסית יותר ולכן שווה להתעקש ולדרוש את הדחייה. במקרה של חופשה בחו"ל זה יהיה מסובך יותר, וייתכן שלא יבטלו לכם את החופשה כי גם הספקים כפופים למדיניות בתי המלון בחו"ל.
בכל מקרה המלצתנו היא לא להסתפק בתשובה ראשונה שלילית שאומרת שתחויבו בדמי ביטול גבוהים, כי זו נועדה לגרום לכם לא לבטל את העסקה. תתעקשו. אם לא ביטלו לכם את העסקה ואתם מרגישים שהסיבה שלכם היתה מצודקת, ניתן להגיש תביעה לבית משפט לתביעות קטנות.
גם חברות התעופה הישראליות מתעקשות על דמי ביטול?
חברות התעופה הישראליות הודיעו כבר בתחילת המבצע על מדיניות ביטולים חדשה, וחלקן מאריכות את מועד תוקפה עם התקדמות המבצע.
אל על האריכה את מועד ביטול או שינוי כרטיסי טיסה על טיסות יוצאות עד ליום שלישי הקרוב, וצפויה להאריכו מחר לפרק זמן נוסף. לקוחות המחזיקים בכרטיסי טיסה לטיסות היוצאות מישראל, יוכלו לבטל או לדחות את מועד הטיסה לתקופה שלא תעלה על שישה חודשים ללא חיוב של דמי ביטול או שינוי. נוסעים השוהים בחו"ל יוכלו לדחות את מועד חזרתם ארצה עד סוף אוגוסט ללא דמי שינוי, בהתאם לזמינות המחלקה. נוסעים השוהים בחו"ל שיבקשו להקדים את חזרתם ארצה, לא יחויבו בדמי שינוי.
בישראייר מחזיקי צו 8 יוכלו לבטל את העסקה. כל מקרה אחר ייבחן לגופו. בארקיע, עד יום רביעי יוכלו הנוסעים לשנות את מועד הטיסות או לבטל את ההזמנה ללא דמי שינוי או ביטול. לגבי מרכיבים אחרים של ההזמנה, ייעשה מאמץ להקטין את דמי הביטול, אך הם ייתכנו בכפוף לדרישות הספקים.
הזמנו חופשה לטורקיה וכעת אנו רוצים לבטל - ואומרים לנו שאנחנו צריכים לשלם דמי ביטול גבוהים.
מבחינת מדיניות הביטולים, טורקיה אינה שונה מכל יעד אחר. אזהרת המסע למדינה אינה חדשה, ומשרד החוץ רק חידד וריענן את האזהרה הקיימת. סוכני הנסיעות לא חייבים לבטל את העסקות ללא דמי ביטול. עם זאת, תנסו, תתעקשו, תסבירו את הרגישות ואולי הסוכניםיצליחו להפחית את דמי הביטול מול בתי המלון בחו"ל, ובהתאם להפחית אותם עבורכם.
>> התיירים לא מגיעים: ביטולי חופשות בתל אביב וירושלים
>> מחקר: למצב הבטחוני השפעה ניכרת על התיירות לישראל