זה קרה ביום שישי שעבר בשדה התעופה רמון הסמוך לאילת, קבוצה של שישה ישראלים שחזרה מנופש בסיני תכננה לעלות על טיסה לנתב"ג בדרכם הביתה, דבר שאסור בחוק, היות והם אמורים להיות בבידוד ולחזור ברכב פרטי או מינית אישית. בשדה התעופה שוטרים שעשו ביקורת עצרו אותם והבהירו להם שביציאה מטאבה לישראל הם התחייבו לחזור לבתיהם בכלי רכב פרטיים. כל אחד מהם קיבל דו"ח בסכום של 5,000 שקל.
"זה לא הגיוני שנוסעים שחוזרים מחו"ל ונוחתים בנתב"ג מורשים לעלות על אוטובוסים ורכבת ואילו על כל מי שחוזר מסיני מחויב לנסוע מהמעבר לטאבה לביתו בכלי רכב פרטי", זעמו נוסעים שחזרו מסיני. "בכלל לא ידענו שנקבל דו"ח של 5,000 שקל. לא אמרו לנו שאסור לחזור לבית בתחבורה ציבורית".
>> הגבלות תעופה בזמן קורונה - לאן אפשר לטוס
זה כמובן לא המקרה היחיד, וחוזרים רבים מחו"ל, בעיקר מסיני, שאמורים להיכנס מיד לבידוד, נוסעים בצורה חופשית בתחבורה הציבורית. כך, שתי חברות טובות שיצאו מטאבה והיו בכניסה לרמון נעצרו לביקורת על ידי שוטר, שלאחר תשאול קצר חילק לכל אחת מהן דו"ח של הפרת בידוד בסכום של 5,000 שקל. "זו תחושה נוראית לחזור מסיני ולחטוף דו"ח של 5,000 שקל על דבר שלא ידעתי", קבלה אחת הנופשות. "זה לא נעשה בזדון. לא ידענו שאנחנו מפירות בידוד על איסור שימוש בתחבורה ציבורית".
בתוך כך, בזמן שרק נוסעים בודדים נעצרו ונקנסו, מאות ישראלים אחרים שחזרו מסיני והיו אמורים לחזור לבתיהם בכלי רכבם הפרטי, כפי שנקבע על פי ההנחיות, עלו על אוטובוסים בשעת לילה מאוחרת בדרכם למרכז הארץ מבלי שמישהו בדק אותם ומנע זאת מהם. "אף אחד לא עלה האוטובוס לבדוק אותנו. האוטובוס היה מלא בחבר'ה שחזרו מסיני", חשף ל'. "זה קשקוש אחד גדול, לא הפרנו שום בידוד. אם לנוסעים שנחתו בנתב"ג מותר לנסוע ברכבת ובאוטובוס גם לי מותר. זה אבסורד".
היו כאלה שגם הצליחו להסתנן לטיסות למרכז הארץ מבלי שנתפסו על ידי השוטרים, כשהם מתחזים בכלל לנופשים שהגיעו מאילת.
תו ירוק תמורת 500 שקל
ולא רק ברמון, גם חוזרים רבים שנחתו בנתב"ג מחו"ל, והיו מחויבים בבידוד, הסתובבו בצורה חופשית במרכזי הקניות מבלי שאיש התקשר לשאול בשלומם ולברר שלא הפרו את הבידוד. אחרים הצליחו לזייף תוצאות בדיקות קורונה ולטוס מהארץ. "תמורת 500 שקל סידרנו לנו בדיקות מזויפות ותו ירוק. לא בדקו כלום. הראנו את הניירות או את 'האישורים' בטלפון הסלולרי וזהו ועלינו למטוס", שחזר אסף. "הכול בלוף. לקחנו סיכון אבל זה השתלם לנו".
עשרות ישראלים שהגיעו לנתב"ג נתפסו עם תו ירוק מזויף ורק לפני שעלו לטיסות ליעדים השונים הם תושאלו ונקנסו בסכום של 5,000 שקל ובמקביל נפתחו נגדם תיקים פליליים על זיוף מסמכים. מתברר שיש תעשייה שלמה של זיופי מסמכים הפועלת בטלגרם ומגלגלת מאות אלפי שקלים בחודש.
"הנוסעים לא מבינים שהם מסתבכים בפלילים, מעבר לדו"ח שהם מקבלים. השימוש במסמכים מזויפים זו עבירה פלילית לכל דבר ועניין ולרוב מסתיימת בכתב אישום", הסביר קצין משטרה. "נכון שאנחנו לא מצליחים להגיע לכולם אבל משתדלים לאתר את כל מי שמנסה להפר בידוד ומסכן רבים אחרים בהדבקה בנגיף הקורונה".
בפועל, רק עשרות נתפסו על ידי השוטרים ונקנסו ב-5,000 שקל, בזמן שהרוב הגדול מצליחים להתחמק מהקנס והעונש.