סוף החופש הגדול שיגיע בשבוע הבא מביא איתו סיכומים רבים בענף התיירות בארץ ובחו"ל. אחרי שבשבוע שעבר דיווחנו על הרגלי הטיסות של הישראלים שבחרו לבלות את החופשה שלהם מעבר לים, הפעם הגיע תורם של הנתונים על המלונות בישראל.
באופן לא מפתיע, אחרי שנמצא שמספר הישראלים שטסו לחו"ל עלה בצורה משמעותית לעומת הקיץ הקודם, בכל מה שקשור בבחירת חופשה מקומית נראה שהיחס עובד בצורה הפוכה. הנתונים מראים ש-1.4 מיליון ישראלים ישנו במלונות ברחבי הארץ בחודש יולי, מספר שמהווה ירידה של 9% בהשוואה לקיץ 2016 ו-2015. הערים שהרגישו את הירידה הזו בצורה המשמעותית ביותר הן אילת, ים המלח וטבריה. ערים שקולטות אליהן כמות גדולה של תיירות פנים.
אך יחד עם המגמה הנמוכה הזו, חלה עלייה משמעותית בתיירות החוץ, כש-37% מכלל הנופשים במלונות בישראל היו תיירים ממדינות אחרות. הנתונים הגבוהים הללו גורמים לכך שהקיץ האחרון נגמר בעלייה של 2% לעומת הקיץ הקודם, ותפוסת החדרים הכוללת במלונות בישראל עמדה על 69% שגם זו עלייה של 2% לעומת הקיץ אשתקד.
העיר הכי תיירותית בארץ, בעלת תפוסת החדרים הגבוה ביותר, היא אילת עם 82%, מיד אחריה תל אביב עם 79% וחיפה עם 73%. בתשיעייה המובילה ניתן למצוא גם את נתניה, הרצליה, ירושלים, ים המלח, טבריה ונצרת.
מהתאחדות המלונות נמסר בתגובה: ״ניתן לראות כי מדיניות השיווק של משרד התיירות נושאת פרי ומעודדת הגעת תיירים מחו״ל, נתוני הלינה של תיירות החוץ במגמת עליה. יחד עם זאת, ע״פ הנתונים, ישנה ירידה בכמות הישראלים הלנים בבתי מלון, זאת עקב התחרות הגוברת שיצרו השמים הפתוחים ושער חליפין נמוך.
השאלה הגדולה היא האם בעלי המלונות יכולים להיות מרוצים לאור הנתונים הללו? נראה שהתשובה היא: בסך הכל כן. זאת מכיוון שבשורה התחתונה כמות הלנים בכלל המלונות בארץ עלתה לעומת השנה שעברה. אך יחד עם זאת, צריך לשים לב למגמה שבה הישראלים מעדיפים "לברוח" לחו"ל על פני לצאת לחופשה בארץ.