אחרי הפסקה קלה של שבועיים, ממש בעוד יומיים המוני ישראלים הולכים להציף מחדש את נמל התעופה "בן גוריון", כחלק מהבריחה הגדולה של החגים. הנתונים מראים שכרבע מהישראלים יעברו בשערי נתב"ג במהלך השבועיים הקרובים בדרכם לחו"ל, כשחלק גדול מהם יצא ברכבת אווירית לכיוון אומן שבאוקראינה.
חוץ מאוקראינה, ישנם שלל יעדים שהישראלים הולכים לכבוש בשבועיים הקרובים. חלקם יעשו זאת עם המשפחות, חלקם רק עם בן או בת הזוג. חלקם יטוסו לזמן קצר וחלקם דווקא ינצלו את כל התקופה כדי לצאת לנופש ארוך. אז איך נראית החופשה הישראלית האולטימטיבית? בדיוק ככה:
מה היעד המועדף על הישראלים?
34 אחוזים יצאו לחופשה ביוון וקפריסין במהלך החגים, כשהאיים המובילים הם רודוס וכרתים. אחריה מתמקמת איטליה עם 25 אחוזים מכלל הטסים, כשגם ספרד, תאילנד, גרמניה אנגליה וארצות הברית מתברגות בחלק העליון של הרשימה. לעומת זאת טורקיה, שהייתה בעבר מעצמת הכל כלול ישראלית, הדרדרה לתחתית ורק שני אחוזים מהישראלים שטסים לחו"ל יגיעו אליה במהלך החגים.
מה סוג המלון המועדף?
רוב הישראלים, כ-22 אחוזים, העידו שהם מעדיפים לישון במלון מפואר, כזה שיש בו את כל הפינוקים. 35 אחוזים דווקא טענו שהם יסתפקו במהלך החג במלון פשוט ו-11 אחוזים בכלל אמרו שהם מעדיפים לישון בבית של מכר או קרוב משפחה. ניתן לראות שלמרות הגידול בדירות להשכרה בחו"ל, נראה שהקונספט הזה לא תפס בארץ ורק 4 אחוזים יבחרו בצורת הלינה הזו.
לכמה זמן טסים ?
25 אחוזים מהנוסעים יצאו לחופשה של שבוע ו-12 אחוזים ינצלו את כל השבועיים כדי לשהות בחו"ל. כמובן שמרבית הישראלים כ-48 אחוזים יטוסו לסופ"ש ארוך של ארבעה עד חמישה ימים.
כמה כסף יוציאו על החופשה?
אם חשבתם שטיסות הלואו קוסט יגרמו לחופשות של הישראלים לקטון בהוצאות, אתם טועים ובגדול. מרבית הישראלים, כ-28 אחוזים, אמרו שהם הולכים להוציא בין 3,000 ל-4,000 דולרים על החופשה שלהם. 10 אחוזים אף יוציאו סכומים גבוהים יותר ו-47 אחוזים יוציאו סכומים שנעים בין 500 דולרים ל-2,000 דולרים.
מה עושים?
39 אחוזים השיבו שהם מעדיפים חופשה פעילה שבה יש אטרקציות ובילויים בעוד שרק 33 אחוזים טענו שהם מעדיפים להגיע לחו"ל ולא לעשות כלום חוץ מבטן גב בים או בבריכה. ל-39 אחוזים מהישראלים זה לא משנה כל עוד הם נמצאים בחו"ל.
ומה האטרקציה המועדפת מכולן? שופינג. 55 אחוזים אמרו שהם יעבירו בין יום לשלושה ימים בקניות, בעוד ש-31 אחוזים יסתפקו רק בכמה שעות. אגב, ארבעה אחוזים טענו שיקדישו לשופינג לפחות ארבעה ימים.
למרות שהדבר לא הגיוני כל כך, 42 אחוזים מהישראלים שטסים לחו"ל בחגים השנה ציינו שהיו מעדיפים לא להיתקל בישראלים אחרים במהלך החופשה שלהם. 14 אחוזים השיבו שהם דווקא היו מעדיפים לפגוש ישראלים אחרים, ול-43 אחוזים זה לא באמת משנה.
ומה הפנטזיה?
אם כסף לא היה מהווה מגבלה, 26 אחוזים מהישראלים היו רוצים לבלות את החגים בארה"ב (בעוד שרק 10 אחוזים יעשו זאת בפועל). הפנטזיות האחרות הן תאילנד, אוסטרליה, האיים המלדיביים ויפן. שני אחוזים מהנשאלים ציינו שהפנטזיה שלהם היא לעשות את החגים בארץ והם כנראה יגשימו אותה. כיף להם.
בשורה התחתונה:
יוון ממשיכה להיות היעד הכי אטרקטיבי עבור הישראלים, אך חלקם הגדול היה מעדיף לא לפגוש בו ישראלים נוספים. הרוב יטוסו לסופ"ש ארוך, יסתפקו במלון פשוט ויעדיפו לעשות פעילויות במהלך החופשה, עם לפחות יום קניות אחד.
*את הסקר הזמינה חברת "תלמה נסיעות" שמוציאה עשרות אלפי נוסעים לחו"ל בכל שנה. הסקר נערך על ידי מכון "רושינק – מחקרי שווקים ויעוץ אסטרטגי", בראיונות אינטרנטיים בקרב 501 נשאלים אקראיים, יהודים דוברי עברית, בגילאי 18 עד 64.