בבתי המלון באילת, טבריה, ים המלח ותל אביב, שבהם עדיין שוהים עשרות אלפי מפונים, העובדים מתחילים לאבד את הסבלנות. הבעיה: לא מעט מהמפונים שעוזבים את המלונות, לא טורחים לעשות צ'ק אאוט מסודר, וממשיכים לגרום להם לנזקים כספיים. המטרה: לאפשר לחברים, לבני משפחה ולעצמם להיכנס למלון ולשהות בו בחינם גם לאחר שעזבו.
> הכל כלול: כך נראים החיים הבלתי נסבלים במלונות המפונים
"היו כאלה שהביאו לפה חברים ובני משפחות שלא היו בכלל מפונים ונשארו לסופ"ש ואכלו חופשי. אפילו היו לוקחים עבורם אוכל לחדרים כדי שלא נעלה עליהם", חשף עובד בבית מלון באילת. "לא היה פיקוח, לא הייתה בקרה, מי נכנס, מי יוצא, מי מפונה ומי התפלח למלון ועשה את זה בקומבינה. היה כאוס מוחלט והיו הרבה אורחים שהוזמנו על ידי המפונים, נהנו ולא שילמו אגורה, אכלו שתו, ישנו בחדרים. עשו עלינו אחלה קומבינה בשיתוף פעולה של חלק מהמפונים".
החוק אומר שמי שעשה צ'ק אאוט לא יכול לחזור למלון יותר, לא מעט פשוט יוצאים מבלי לעבור בקבלה. התופעה גרמה לכך שבכמה בתי מלונות המאבטחים וקציני הביטחון עברו בין החדרים בשעות הלילה כדי לוודא שכל החדרים מאוישים על פי הרישומים, ובעקבות כך המפונים וילדיהם התעוררו למשמע דפיקות בדלתות כדי לבדוק נוכחות.
המפונים זעמו על הביקורת הלילית והמארגנים והאחראים על המפונים החליטו להפסיק אותה אבל התנו את המשך שהותם בכך שכל אחד ואחד יעדכן את פקידי הקבלה במלון האם עשה צ'ק אין או נשאר.
"היו כאלה שפתאום חזרו אחרי שבוע לחדר, כאילו מדובר ביחידת נופש ששכרו לכל החיים. רקדו על שתי חתונות. הרוויחו מכל הכיוונים", זעם בכיר באחד מבתי המלון בים המלח. "הם קיבלו את היחס הכי טוב שאפשר לתת בתנאים שהיו לנו, דאגו להם להכל ולא ציפינו שיירקו לנו בפנים ושיעשו כל מיני טריקים על חשבון המלון".
בתוך כך, עובד באחד מבתי המלון גילה שקיבל כמה מאות שקלים ממשפחה של מפונים כדי לא לחשוף שבחדרם ישנים שני בני משפחה ממרכז הארץ שרצו לחסוך תשלום למלון יוקרה באילת. "נתנו לי 500 שקל כדי שלא אספר שהם הביאו שני בני משפחה", גילה א' עובד בבית המלון. "החלטתי להעלים עין כי התופעה הזו הייתה לא רק במלון שלי אלא בעוד כמה מלונות אחרים. עד שערכו רשימות מוסדרות, וגם לאחר מכן, התופעה הזו המשיכה. היו מעבירים מאחד לשני כרטיסים אלקטרוניים לחדרים. בגלל שהיו מאות משפחות במלון ואלפי אנשים בכללי, אי אפשר היה לפקח על כל אחד ואחד והם ניצלו את זה וחגגו על המלונות".
כעת, בבתי המלון מתחילים לנשום מעט לרווחה לאחר שחלק גדול מהמפונים מהדרום צפויים לחזור לבתיהם לאחר שהמדינה הציעה להם הטבות ותנאים שונים. "מצד אחד נתנו להם את הנשמה והלב מצד שני היו גם רגעים של סיוט, וכעת אנו נושמים לרווחה שחלקם חוזרים הביתה. העובדים שלנו קרסו. היו ויש עדיין מפונים שחושבים שמגיע להם הכול וממשיכים לעשות מה שבא להם, כאילו קנו את המלון", ציין מנהל משמרת באחד מבתי המלון במרכז הארץ שבו שהו מפונים מהדרום והצפון.