מחר (ג') צפוי מעבר הגבול טאבה להיפתח לאחר שנה שבה היה סגור. על אף שההחלטה של ממשלת ישראל על פתיחת המעבר שיאפשר כניסת ישראליים לסיני, היא משמחת, לא מעט טוענים שהיא עלולה לגרום לצפיפות ולבלגן אחד גדול.
על פי ההנחיות, רק 320 אנשים יוכלו לעבור ביום (40 בשעה); רק מחוסנים ומחלימים יקבלו אישור לצאת או להיכנס מישראל; אישור יינתן לצורך הומיניטרי חריג או חיוני חריג באישור ועדת החריגים, מי שאינו אזרח או תושב קבע ומי שיוצא למקום מגורים קבוע והציג אסמכתא לוועדת החריגים. למרות הנחיות אלה, אלפי ישראלים כבר שילמו באתר האינטרנט את אגרות כניסה למצרים וההערכה שהיא שתורים ארוכים ישתרכו בכניסה לסיני משעות הבוקר המוקדמות כדי לפוס תור ולהיות בין הראשונים שייכנסו לחצי האי.
"המטרה של ממשלת ישראל היא ליצור תמונות של בלגן וצפיפות כדי שמקבלי ההחלטות יוכלו לאחר מכן למצוא תירוצים הזויים לסגור את מעבר טאבה", טוען גיא שילה, מנהל קבוצת הפייסבוק 'אוהבי סיני ללא גבולות' המונה כ-140 אלף חברים. "זה ברור שממשלת ישראל רוצה שהישראלים ישאירו את הכסף באילת. זו החלטה ולא שוויונית לאפשר רק ל-300 ישראלים להיכנס לסיני ואנחנו נאבק בה משפטית".
בנוסף, לא תתאפשר כניסת כלי רכב לסיני כפי שהיה בעבר, המעבר יהיה פתוח רק שמונה שעות בין שמונה לארבע ולא 24 שעות ביממה כפי שהיה עד שנסגר המעבר לפני כשנה. ילדים שלא התחסנו לא יוכלו להיכנס לסיני. רק מי שמתחסן ויש בידו תו ירוק יוכל להיכנס אבל יעבור בדיקת קורונה בצד המצרי ובחזרה 72 שעות לפני החזרה יצטרך לעבור בדיקה קורונה בעלות של 100 דולר במרכז רפואי בסיני.
שילה, עו"ד במקצועו, מתכוון כבר ביום רביעי להגיש עתירה לבג"ץ בדרישה לבטל את האפליות שהטילה ממשלת ישראל על הנכנסים לסיני ולאפשר כניסה חופשית לכל ישראלי שירצה להיכנס ולאפשר פתיחת המעבר 24 שעות ביממה. ישראלים רבים תרמו כספים למימון המאבק המשפטי לפתיחת הגבול ללא הגבלות.
"זה אבסורד. בנתב"ג טסים מידי יום 4,000 נוסעים ואילו במעבר סיני רק 300 יכולים לעבור וגם בלי כלי רכב. שנה שלמה המעבר היה סגור ללא שום סיבה למרות שלא נמצא בכל בסיני חולה קורונה אחד והמקום נחשב לירוק בעולם", קבל שילה. "אנחנו נלחם לתקן את העוול הזה. מפלים את סיני לרעה לעומת נתב"ג בלי שום סיבה".
הישראלים הולכים לישון ליד מעבר הגבול
כך או כך, ישראלים רבים מתכוונים להגיע ארבע שעות לפני פתיחת המעבר ביום שלישי כדי סוף סוף להיכנס לסיני. "אני מתכוון להגיע אפילו בחצות הלילה של שני ולישון ליד המעבר כדי להיכנס בין הראשונים בבוקר. לך תדע מה יהיה פה. שמעתי שאלפים שילמו את האגרה", ציין יובל מירושלים. "שנה שלמה לא היינו בסיני. הפחד שלי שיבואו אלפי בני אדם, יהיה בלגן ובסוף יסגרו את המעבר. ממשלת ישראל דואגת לאילת שיקרה במאות אחוזים מסיני ללא כל הצדקה. פשוט רוצים לשדוד את כספם של הישראליים שגם ככה סבלו בתקופת הקורונה".
מוחמד, בעל חושות בדרום סיני לא הבין מדוע ממשלת ישראל הגבילה את כמות הישראליים הנכנסים לסיני: "יש לכם ממשלה מצחיקה. פה בסיני הכי בטוח בעולם, אין קורונה, הכול פתוח. אנחנו מתגעגעים לישראלים והשקענו המון כסף בשביל להתאים את עצמנו למצב החדש ורק 300 ייכנסו? חבל מאוד. אנחנו רוצים שכל החופים בסיני יהיו מלאים באלפי ישראלים כמו לפני שנה".