בשנים האחרונות הפכה מצרים, בעיקר קהיר ואזור הפירמידות, ליעד תיירותי אהוב גם על הישראלים. הביקושים לטיולים מאורגנים ושל עצמאיים עלתה מאוד בעקבות השיפור במצב הביטחוני במדינה, ואלפי ישראלים הגישו בקשה להוצאת ויזה לשגרירת המצרית בתל אביב.
בפועל, רק כמה מאות בודדים זכו לקבל את הויזה המבוקשת, שבלעדיה אי אפשר לבקר במדינה (רק לסיני לא צריך ויזה). אלה שסורבו מציינים שהמתינו שבועות ארוכים ולא קיבלו שום הסבר. "אפילו למדריכים של טיולים מאורגנים הם עשו בעיות והיו כאלה שלא קיבלו ויזות בלי שום סיבה", טוען מדריך טיולים ישראלי. "למה? שאלה טובה, אין לי תשובה. הם עושים הכול להערים קשיים על ישראלים שרוצים לבקר במצרים. הרבה מתייאשים ולא מגישים בקשה חוזרת לאחר שנדחו".
כעת, ההליך אף הפך למסורבל יותר, וכל מי שפנה באחרונה לשגרירות המצרית ברחוב בזל בתל אביב, נדרש גם למלא טופס חדש שבו עליו לציין בדיוק את מסלול הטיול שלו במצרים. ללא רישום המסלול, המבקש לא יקבל ויזה.
תנאי נוסף הוא שיש להצטייד בסוכן נסיעות מצרי שיאשר את הטיול. "עותקים של מסלול הטיול חתום ומאושר על ידי חברה מצרית כתוב באנגלית ועברית. אנחנו לא נקבל בקשות ללא מסלול טיול, עמכם הסליחה", נכתב בטופס.
משמעות הדבר היא שכל ישראלי שירצה לטייל במצרים יצטרך להציג אישור על מסלול הטיול של סוכן נסיעות או חברת נסיעות וישלם על כך כמה עשרות דולרים נוספים. "ההנחיה החדשה תמנע מלא מעט ישראלים לבקר במצרים. גם כמות הישראלים המסורבים לוויזה היא גדולה וגם אלה שמקבלים אותה ממתינים שבועות ארוכים", הסביר גורם בענף התיירות.