עשרות ישראלים שטסו בשבועות האחרונים לדובאי ושכרו מכוניות למבורגיני נעקצו על פי החשד במאות אלפי שקלים על ידי אנשים שהציגו עצמם כבעלי חברות השכרה וסירבו להחזיר להם את דמי הביטחון ששילמו. בנוסף, הם חוייבו אותם בכרטיסי אשראי שניתנו כערבון למקרה של תאונה או נזק שהיה נגרם למכוניות היוקרתיות.
זה כל מה שצריך לדעת כשמטיילים בדובאי
אלה כל השיטות בהן עוקצים ישראלים בדובאי
בני, תושב תל אביב הצליח לטוס לפני כחודשיים לדובאי, לטיסת עסקים ונופש, והחליט לשכור מכונית למבורגיני מאדם שהציג עצמו כבעל חברה להשכרת כלי רכב יוקרתיים. "ראיתי מודעה באינסטגרם ורציתי פעם בחיים להרגיש מה זה לנהוג במכונית למבורגיני אז שכרתי אותה ליום אחד של כיף", הוא משחזר. "נתתי לו 2,600 דירהם במזומן (כ-2,300 שקל) וערבון של 5,000 דירהם (כ-4,500 שקל) בכרטיס אשראי למקרה של דוחות תנועה, חנייה, תאונת דרכים או נזק שייגרם למכונית. נשמע לי הוגן לגמרי. למחרת החזרתי את המכונית כשהיא ללא שום נזק, כמו שקיבלתי אותה".
כמה ימים אחרי שבני חזר לארץ הוא נדהם לגלות שבעל החברה ממנו שכר את הלמבורגיני חייב אותו בכרטיס האשראי בסכום של 5,000 דירהם. בני התקשר בבהילות לבעל החברה לברר עמו מדוע חייב אותו בניגוד להסכם, שכן החזיר את המכונית ללא נזק או דוחות תנועה, והוא הבטיח לו שתוך שבוע עד שלושה שבועות הוא יחזיר לו את הכסף. אבל זה לא קרה גם אחרי חודשיים וחצי. מדובר בעוקץ שלא מעט ישראלים כבר נפלו בו, ולמרות האזהרות והתלונות הרבות שכבר התקבלו בעבר, הוא ללא נפסק.
"כל פעם הוא התחמק ונתן לי תירוצים אחרים. פעם אחת סיפר שיש בעיות מול הבנק שלא אישרו את העברת הכסף אליי ופעם אחרת שזה עניין של ימים, אבל כסף לא קיבלתי ממנו עד היום", מציין בני. "הוא פשוט עקץ אותי. מדוע בכלל הוא הפעיל את הערבות על כרטיס האשראי שלי? הרי עמדתי בכל תנאי השכרה הרכב. הוא פשוט עקץ אותי ואני לא היחיד".
בני פנה לחברת האשראי שלו וטען שנעקץ וכי מעולם לא עשה עסקה כזו עם בעל חברת ההשכרה וביקש לזכות את החשבון שלו. "הצהרתי בחברת האשראי על הכחשת עסקה ואני מחכה לתשובה. בעל חברת ההשכרה לא מכחיש שלקח ממני את הכסף אבל כל פעם יש לו תירוץ חדש למה הוא לא מעביר לי את הכסף", הוא טוען.
גם רון נפל בפח של אותו בעל חברה להשכרת למבורגיני. "השכרתי ממנו למבורגיני ליומיים. נתתי לו ערבות של 10,000 דירהם בכרטיס אשראי למקרה של תאונה או אם הייתי מקבל דוחות תנועה או קנס. החזרתי את המכונית ללא נזקים. צילמתי אותה לפני ואחרי שהכול בסדר. שבוע אחרי שחזרתי לישראל פתאום חייבו לי את הכרטיס בסכום של 8,500 שקל",הוא מספר.
כאמור, בני ורון לא לבד, מתברר שעשרות ישראלים נפלו בעוקץ הזה בעבר. חלקם הגישו תלונות במשטרת דובאי נגד בעל חברת ההשכרה ודרשו את כספם חזרה. רובם לא קיבלו עדיין את הכסף. חלקם חויבו בסכומים של 8,500 שקל אחרים בסכומים קצת נמוכים יותר. "הגשנו תלונות במשטרת דובאי", סיפרו כמה מהישראלים ל-mako."הוא פשוט התחמק מלהחזיר לנו את הכספים. אז הגשנו נגדו תלונות במשטרה שאולי זה יזרז את הטיפול בעניין".