אחרי שהמוני תיירים פקדו אותה בחודשים האחרונים, החורף הנוכחי מסתמן כעצוב במיוחד עבור העיר אילת, שבשנים האחרונות הצליחה למנף את עצמה כעיר אטרקטיבית גם בחורף באמצעות שלל כנסים ואירועים מיוחדים שמתקיימים בה. על פי הנתונים, ישנה ירידה של כ-80 אחוזים לעומת כמות המבקרים בתקופה המקבילה ב-2020 (לפני הקורונה).
אך בשבועות אחרונים, בדומה לעסקים רבים ברחבי הארץ, גם העיר הדרומית מרגישה את ההאטה במשק ומי שמבקר בה בימים אלה נזכר בימי הסגר בגל הראשון. גם מחירי המלון שעיר נמצאים בשפל של שני בעקבות המצב ולא רחוקים מהמחירים של המתחרים בקפריסין, יוון ועקבה.
נכון להיום, בתי המלון ברמה של ארבעה כוכבים באילת מציעים חדר בסופ"ש לזוג במחירים שיכולים להגיע גם ל-250 שקל ללילה. בתי מלון ברמה של חמישה כוכבים מציעים יומיים לזוג כולל טיסות ב-1,250 שקל. מלונות אחרים, שבעבר הלא הרחוק דרשו 1,500 שקל ללילה, מציעים את אותו החדר ב-450 שקל לזוג. לדברי בכיר בענף התיירות באילת, המחירים אפילו יותר זולים בחבילות הנופש שהם משווקים דרך סוכני נסיעות.
שרון כהן, בעל בית מלון "פגסוס", לא זוכר מצב כזה בעיר: "יצאנו במבצעים מטורפים זולים בהרבה מאשר בחורף שעבר. תמיד אומרים אילת יקרה אבל היום המחירים בדיחה ועדיין אנשים לא באים. העיר הזו הפכה לעיר רפאים. לא זכור לי דבר כזה שנים רבות בעיר. זה יותר גרוע מתקופת הסגרים. 15 בתי מלון לפחות סגורים והמצב רק הולך ומחמיר".
גם מרכזי הקניות והקניונים שוממים מאדם כמעט לגמרי ובעלי עסקים מדווחים על ירידה דרסטית בהכנסות. "ביום טוב אני עושה 8,000 שקל. היום אם אני סוגר קופה של 700 שקל זה נס", אומר מ', בעל חנות בגדים גדולה בקניון בעיר. "המצב פה גרוע מאוד. אנחנו נפגעים כלכלית ולא מפצים אותנו. המצב הזה גרוע הרבה יותר מסגר".
"העיר על הפנים", מסכם יזם תיירות גדול בעיר שמעסיק עשרות עובדים. "סגרתי את העסקים שלי בתחום התיירות. אכסניות, וילות למסיבות ואירוח, צימרים, אין טעם. הישראלים לא מגיעים לפה. גם מסעדות וברים סגורים פה. זה נראה כמו סגר, ממש ככה, ואף אחד לא מפצה אותנו. הנופשים לא באים, למרות שהמחירים של בתי המלון פה צנחו בעשרות אחוזים ויותר, כי הם פוחדים להידבק באומיקרון. אנשים מעדיפים להישאר בבית".