למרות שסיני מוגדרת על ידי המל"ל בדרגת איום גבוהה וההמלצה היא שכל מי שנמצא בה צריך לעזוב, על פי ההערכות כ-300 ישראלים יחגגו את חג החנוכה הקרוב בחצי האי, בעיקר בבתי המלון בדהב, שארם א'-שייח ובמלון טאבה לצרכי הימורים בקזינו.

> המדריך המלא למטייל בסיני

בשנה האחרונה, בה כמות הישראלים שמגיעים לסיני נמוכה מתמיד, מחירי המוניות, החושות ובתי המלון ירדו בצורה משמעותית. "הגעתי לסיני לפני כמה ימים ומחירי המוניות והחושות ירדו בעשרות אחוזים. גם אין עוקצים כמו בעבר. גם במעבר הגבול בצד המצרי השוטרים והעובדים הם היו נחמדים ועזרו למלא טפסים בלי כסף",  ציין רוני. "הם צמאים לתיירים ישראלים ומחכים שיחזרו לפה כמו פעם".

נזכיר שלאורך השנה האחרונה, למרות הסיכון והאזהרות המחמירות של המטה לביטחון לאומי, תמיד היו ישראלים שהגיעו לסיני. כך למשל, בפסח האחרון, מעבר הגבול חזר לעבוד במתכונת של 24 שעות וכ-20 אלף ישראלים הגיעו לחצי האי.

שארם א שייח סיני  (צילום: Solarisys, shutterstock)
המחירים ירדו והמקומיים מתגעגעים | צילום: Solarisys, shutterstock

גם במהלך הקיץ נרשמה תנועה ערה ביחס למצב, ומאות ישראלים הגיעו לסיני. "החלטנו שאי אפשר לחיות יותר במתח ולחצים נפשיים קשים אז החלטנו לצאת לחופשה בסיני", הסבירה גלית, שנסעה בזמנו עם בעלה ושני ילדיהם הקטנים לחופשה בנואיבה. "הילדים השתגעו מחוסר המעש והחלטנו לאחר חישוב של כל הסיכונים שסיני זה המקום הכי בטוח לחופשה שלנו ולא טעינו. בעלי החושות חיבקו אותנו, קיבלנו אותם בסבר פנים יפות ויצאו מגדרם לארח אותנו כיד המלך, מה שבעבר לא קרה. הם לא ראו ישראלים הרבה זמן וזה ניכר שהם התגעגעו".