ארבעה בני משפחה מהשרון, שרכשו חבילת נופש לזניבר, הגיעו כשלוש שעות לפני הטיסה לנתב"ג וגילו שעל אף שהתייצבו בזמן, הטיסה המריאה בלעדיהם. האירוע המרתיח התרחש לפני כשלוש שנים ואם הוא לא היה מעצבן מספיק, על מנת לצאת לחופשה שלה כל כך חיכו הם נאלצו לחזור לביתם ולרכוש כרטיסי טיסה חלופיים על חשבונם.
>>לעוד עדכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש
"כשהגענו לשדה התעופה גילינו שהטיסה המריאה בלעדינו ושמספר הטיסה שקיבלנו לא מופיע בשום מקום. בלית ברירה נאלצנו לחזור לבית ולמחרת רכשנו כרטיסים חדשים. אף אחד לא עדכן אותנו שהחליפו לנו את תאריך הטיסה, כפי שהתברר בסופו של דבר", קבל ס', אב המשפחה.
אב המשפחה הגיש תביעה לבית משפט השלום בפתח תקווה נגד חברת גוליבר, דרכה הזמין את חבילת הנופש, בטענה שלא קיבל הודעה על שינוי שעת הטיסה ועל כך שמסרו לו מספר טיסה שגוי. לדבריו, גם לאחר שטס בטיסה חלופית על חשבונו הוא נדהם לגלות שכלל לא קיבל את החדרים שהזמין. הוא דרש פיצוי של עשרות אלפי שקלים.
חברת הנסיעות טענה בכתב ההגנה, שהטיסה הוזמנה על ידי ספק חיצונ וכי היא שלחה הודעת SMS ומייל לתובע על שינוי מספר הטיסה והקדמתה. לדברי החברה, היא קיבלה הודעה נוספת מהספק על הקדמת הטיסה פעם נוספת ומספר טיסה עדכני שנשלחו לתובע והוא עודכן בכך. החברה הציגה בבית המשפט פלט הודעות מתוכנת מהמחשב שלה המתעד את שליחת המייל והמסרון לתובע.
אז מי צודק? השופטת הבכירה, ניצה מימון שעשוע שדנה במקרה, קבעה בפסק הדין שמבחינתה ועל סמך הראיות שהוצגו לה, גוליבר אכן עדכנה באופן מידי את ס' וזה שהוא לא פתח את המיילים שקיבל אין לו אלא להלין על עצמו, אך יחד עם זאת מצאה כי החברה טעתה בהתנהלות שלה בפרשה.
לדבריה, שבוע לפני הטיסה ס' פנה לנציג החברה לברר את פרטי הטיסה ולקבל מסמכים מעדכנים וזו לא בדקה האם בתיק שלו יש עדכונים בנוגע לטיסה ושלח לו את ההזמנה המקורית במקום לברר אם חל שינוי בפרטי הטיסה.
הפועל היוצא הוא ש-ס' לא ידע את פרטי הטיסה שלאחר השינויים ובפועל הגיע לשדה התעופה שעתיים מאוחר יותר, כאשר הטיסה כבר המריאה לדרכה. בעקבות כך, השופטת חייבה את החברה לפצות את ס' ומשפחתו בסכום של 26 אלף שקל.