חודשי הקיץ העמוסים הסתיימו, עם מיליונים שיצאו לחופשות, רובם לאחר שנתיים שבהן חיכו לשוב לתייר בעולם. לאורך הקיץ נרשמו עומסים ותורים ארוכים בנתב"ג ובמעברי הגבול לסיני ולירדן, כאשר רק בחודש אוגוסט האחרון עברו בנמל התעופה בן-גוריון כ-2.2 מיליון איש, כך על פי רשות שדות התעופה.
מדובר בפער עצום מאוגוסט 2021, שבו עברו בנמל התעופה כ-730 אלף איש סך הכל. את הפערים אפשר כמובן להבין לאור העובדה שבמדינות רבות בעולם עדיין התקיימו הגבלות קורונה, ומשפחות נאלצו לוותר על החופשה בחו"ל מכיוון שלילדים לא היה אישור רפואי כדי לטוס. לעומת זאת, בהשוואה לחודש אוגוסט של 2019, טרום מגפת הקורונה, עדיין לא מדובר באותם מספרים. על פי דוח רשות שדות התעופה לאותה שנה, בנתב"ג עברו כ-2.8 מיליון איש.
רשימת היעדים שאליהם טסו הכי הרבה ישראלים, זהה בשני חודשי הקיץ של יולי ואוגוסט. היעד שנמצא במקום הראשון מבחינת מספר הטסים היא טורקיה, עם 301,624 נוסעים, שהם 13 אחוזים מסך כל הנוסעים לחו"ל באוגוסט.
המיקום של טורקיה במקום הראשון אינו מפתיע, והיא היעד המוביל ברצף כבר כמה חודשים, וזאת הודות לעובדה שנמל התעופה באיסטנבול הוא נקודת מעבר מרכזית לטיסות המשך. עם זאת, בשונה מהחודשים הקודמים, נמל התעופה של אנטליה ראה גידול משמעותי במספר הישראלים שהגיעו אליו, עם 106,662 מבקרים, שכנראה גם נשארו באזור ולא המשיכו הלאה למדינה אחרת.
>> רוצים לטייל בטורקיה? היכנסו למדריך המלא
>> שימו לב: אלה הימים הכי עמוסים בנתב"ג בתקופה הקרובה
>> "מעכשיו חברות התעופה הישראליות יוכלו לנחות ולהמריא מאיסטנבול"
גם היעד הבא ברשימה אינו מפתיע, והיא כמובן יוון, שעלתה בהדרגה בחודשי הקיץ, ומספר הנוסעים אליה צפוי לרדת רק לאחר החגים. אל יוון טסו בחודש אוגוסט 261,269 נוסעים, שהם כ-11 אחוזים מכלל הטסים הבין-לאומיים. שלישית ברשימה נמצאת ארצות הברית, עם כ-200 אלף נוסעים שהגיעו אליה, וסביר שגם נשארו בה מאחר והיא לרוב אינה מדינת מעבר.
את העשירייה הראשונה סוגרת איחוד האמירויות, וזהו הקיץ הראשון שבו היא מופיעה בין עשרת היעדים המובילים לישראלים. מדובר ביעד מפתיע יחסית מכיוון שעונת הקיץ היא דווקא לא עונת השיא בחצי האי ערב, מאחר ומידות החום הגבוהות מרחיקות לרוב את התיירים.