למרות שהשמיים נפתחו היום (שלישי) לטיסות לחו"ל, בפועל הטיסות עדיין לא מאפשרות לצאת לנופש שכל כך הרבה ישראלים מחכים לו. "היציאה מישראל היא של מחוסנים ומחלימים אבל זה לא אומר שמקבלים את בעלי הדרכונים הישראלים ברחבי העולם ולכן כדאי לבדוק במדינות באופן ספציפי או במשרד החוץ", אומר עופר לפלר, דובר רשות שדות התעופה.
כפי שפורסם אתמול, בימים אלה ישנם מגעים עם מדינות רבות במטרה לאפשר הדדיות תיירותית למתחסנים ומחלימים. בין המדינות שעימן מנהלת ישראל מגעים ניתן למצוא את בחריין, איחוד האמירויות ומרוקו וכן את רוסיה, איטליה, צ'כיה, ליטא, בולגריה, יוון, קפריסין, תאילנד ומדינות האיחוד האירופי. חשוב לציין שחלק ממדינות אלה עדיין נמצאות בהסגר וברמת תחלואה גבוהה, כמו יוון, קפריסין ומדינות אירופה. "אנחנו מנסים לקדם הסכמי הכרה בחיסונים עם מדינות שונות על מנת לאפשר לישראלים להגיע לשם ללא בידוד", נמסר ממשרד החוץ.
אלה המדינות שצפויות לקבל בקרוב ישראלים שהתחסנו
אז באילו מדינות מהרשימה באמת אפשר יהיה לנפוש כבר בחודש הבא כמו לפני פרוץ הקורונה עם מסעדות, שופינג ואטרקציות? חברות התיירות מסמנות את איחוד האמירויות, איי סיישל, גאורגיה ובלגרד, כמקומות הראשונים אליהם נוכל לטוס ללא בידוד או בדיקה וליהנות מהאטרקציות הפתוחות במדינה. מתי זה יקרה? ככל הנראה אחרי הבחירות (23.3) יינתנו הקלות שיאפשרו לישראלים לצאת לנפוש בחו"ל.
"לא רק דובאי. יש יעדים כמו כמו בלגרד וגאורגיה שישראלים יטוסו אליהם", אומרים בחברת ישראייר. "גם יעד כמו קייב, שלפני הקורונה אנשים טסו אליו לחופשה או לפגישות, פתוח כרגע ומחוסנים טסים וגם חוזרים ממנו. יחד עם זאת, ליעדים הקלאסיים כמו רודוס ויעדי הבטן גב ייקח עוד קצת זמן עד שיקבלו ישראלים. יש כמובן את שאלת הילדים שלא מחוסנים ואנו מחכים להנחיות לגבי העניין הזה".
בקבוצת אמסלם תיירות אומרים כי הם רואים ביקוש למדינות נוספות כמו: אלבניה, ארצות הברית, בולגריה, ברזיל, גיאורגיה, דרום אפריקה, האיים המלדיביים, טורקיה, מקסיקו, מצרים (סיני), קוסטה ריקה, אך מסתייגים בטענה כי: "כרגע משרד החוץ מנהל משא ומתן עם מדינות שונות להכרה בדרכון הירוק דוגמת תאילנד, קפריסין, יוון, איחוד האמירויות ומרוקו. נוסף לכל המדינות באיחוד האירופי. אלו המדינות שמאפשרות לבעלי דרכון ישראלי להיכנס ללא צורך בבידוד. וכמובן שיש לשים לב להנחיות ולמדיניות הכניסה הנדרשת בכל מדינה מבחינת בדיקות קורונה והצהרת בריאות".
"ישנה אופטימיות גדולה באוויר ונראה כי ישנם סימני התעוררות בענף, כל המדינות ללא יוצא מן הכלל מעוניינות בפתרון תו ירוק, כזה או אחר, והאיחוד האירופי כבר הצהיר על כך ואנו סבורים שאכן הדבר יתממש בשבועות הקרובים כך שאת חופשת האביב והקיץ נוכל לעשות בחו״ל בין עם בטיסות ובין אם בקרוז ישירות מחיפה״, אמור ניר מזור סמנכ״ל שיווק ״קשרי תעופה״.
זה כל מה שצריך לדעת על הדרכון הירוק
לא רק היעדים שהישראלים ינהרו אליהם צפויים להיות שונים מכל מה שהכרנו עד הקורונה, אלא גם ובעיקר האופן שבו אנחנו מטיילים בעולם. גל שורר, מנהל הסיטונאות של איסתא ספורט אומר: "אנחנו מתמקדים כעת ביעדים שבהם יש אפשרויות לטיולי טבע, אטרקציות, אוויר נקי, והרחק מהצפיפות המוכרת של טרום הקורונה במרכזי הערים הגדולות.
"גם הפעילויות עצמן בחו"ל משתנות - פחות בטן-גב, ויותר נופים, פעילויות אקטיביות כמו טיולי ריצה, אופניים לכל הרמות ובעיקר למשפחות ולקבוצות, טיולי ג’יפים, ראפטינג, צלילה וגלישה. אפילו מבחינת אפשרויות הלינה אנחנו רואים שינוי משמעותי: פחות מלונות במרכזי הערים, ויותר גיוון במקומות הלינה בטיול כמו לינה באוהלי גלאמפינג מפנקים, מלונות בוטיק קטנים וייחודיים, לינה כפרית ועוד.
כרגע היעדים המיידיים שאנחנו רואים התעניינות אדירה אליהם הם יוון, מונטנגרו, אוסטריה וקפריסין. אליהם הצטרפו דובאי ומרוקו - שהציבור צמא לצאת ולהכיר, וכמה שיותר מהר. אנחנו גם בהיערכות של תגובה מהירה לכל יעד נוסף שייפתח - כמו המדינות האירופיות הקלאסיות והמוכרות, שגם בהן נבנה חבילות מיוחדות, מותאמות לעידן של אחרי הקורונה".
לסיכום, אלה המדינות שצפויות להפתח בקרוב כולל מסעדות, אטרקציות ושופינג: איחוד האמירויות, איי סיישל, סרביה, גאורגיה ואוקראינה.
זה המצב של השמיים בארץ כרגע:
- נתב"ג נפתח לטיסות ב-7.3 ותותר כניסה לארץ ל-3,000 נוסעים ביום. ועדת החריגים תבוטל ותישאר רק למען לא מחוסנים שירצו לצאת או להיכנס לארץ. ב-20.3 נתב"ג צפוי להיפתח באופן מלא, אך ככל הנראה שתאריך זה יידחה עד אחרי חג הפסח.
- החל מה-16.3 כל היעדים פתוחים לטיסות מ/אל נתב"ג, אך בפועל רק מספר טיסות מצומצם פועל ליעדים כמו פרנקפורט, ניו יורק, לונדון, פריז ויעדים נוספים מזדמנים.
- שימו לב! ברוב היעדים בעולם הישראלים יצטרכו להיכנס לבידוד ולעבור בדיקת קורונה כשינחתו, למרות החיסונים.
- נכון להיום, כל מי שאינו מחוסן או מחלים מחויב בבידוד ביתי בחזור. מי שאינו יכול לעשות זאת, יכול להתבודד במלונית.