המונדיאל בקטאר יצא אתמול (א') לדרך, וגם הישראלים לוקחים בו חלק. על פי הדיווחים, כ-20 אלף ישראלים צפויים נחות במדינה בחודש הקרוב, כשחלקם כבר נחתו ביעד בימים האחרונים, כ-180 אף הגיעו בטיסה ישירה שהמריאה אתמול.
>> טסים לקטאר? זה מה שחשוב לדעת
>> הישראלי שנחת בקטאר לפני כולם
>> אלה הדברים שאסור לעשות בקטאר
כדי לקבל אישור להיכנס לקטאר, כל מי שרוצה לטוס צריך למלא מראש באפליקציה מספר נתונים כמו כרטיסי טיסה הלוך וחזור, כרטיס למשחק, בית מלון והצהרת בריאות. רק לאחר כל אלה מקבלים ויזה. יחד עם זאת, מתברר כי לא מעט ישראלים כבר נכנסו לקטאר מבלי שבאמת השיגו כרטיסים למשחקי הכדורגל, כפי שצריך על מנת לקבל אישור. אז איך הם נכנסו בכל זאת וקיבלו ויזה? מתברר שהקומבינה הישראלית היא די פשוטה וכמעט נטולת סיכון.
"אפשר לעקוף את כל הפרוצדורה של האחראים למונדיאל בקטאר די בפשטות. מה שהישראלים עושים וזה די מצליח, הם משתמשים במספר הזמנה של כרטיס שרכש אוהד אחר. הקטארים לא עושים לזה הצלבות בכניסה למדינה וכך נכנסו ישראלים רבים בלי בעיות", חשף רוני (שם בדוי) שנכנס לקטאר בשיטה הזו.
לדבריו, ישראלים שרכשו כרטיסים מעבירים את מספרי ההזמנות לחבריהם. "אני יודע על מאות ישראלים שנכנסו וצפויים להיכנס בשיטה הזו. על פי הנהלים, קיימת חובה לרכוש כרטיס למשחקים בכדי לקבל את הויזה לכניסה לקטאר", ציין רוני. "כרגע יש רק בעיה אחת בקטאר וזה למצוא מקומות לינה. יש מחסור גדול במקומות לינה וישראלים רבים מתמרנים בדירות ובכל מיני בנייני מגורים. המחירים יקרים מאוד, אבל פעם בארבע שנים יש מונדיאל".
גם אלון, שנכנס בשיטה הזו סיפר כי ישראלים שנכנסו בשיטת 'מספר ההזמנה של כרטיס למשחק', הצליחו בימים האחרונים לקנות כרטיסים במחירים מופקעים שנעו בין 350 ל-1,500 דולר לכרטיס למשחק, תלוי בנבחרת שמשחק ובביקוש שיש למשחקים שלה.
"אני יכול לומר שלמשל במשחק בין קנדה למרוקו, שלא ממש מעניין מישהו חוץ מאוהדים של שתי המדינות, כרטיס עולה בין 250 ל-1,000 שקל ויותר. למשחקים של הנבחרות הגדולות כמו ברזיל, ארגנטינה, צרפת או ספרד המספרים קופצים לאלפי דולרים", הסביר אלון. "מי שלא השיג כרטיס פשוט מבלה במדינה, שבימים רגילים ללא מונדיאל לא יכולים להיכנס אליה, ונהנה מטיול במדינה מדהימה ומרתקת".