משפחות ששילמו אלפי שקלים עבור שכירת פנטהאוז יוקרתי לנופש באילת, נפלו על פי החשד קורבנות לעוקץ של נוכל שנעלם עם כספם.
>>לעוד עדכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש
תושב אחד הישובים בנגב בשנות השלושים לחייו, נהג להפיץ באתרי אינטרנט ובפייסבוק פרסומות על פנטהאוז מפואר להשכרה באילת. המודעות כללו תמונות של הפנטהאוז בן ארבעה חדרים ובריכה עם נוף המשקיף לחופי הים בעיר הקיט הדרומית, בסכום זול יחסית של 1,600 שקל ללילה.
רות ורד כהן, שחיפשה דירת נופש באילת לכל חול המועד נתקלה באחת המודעות שפרסם הנוכל, התקשרה אליו ושילמה לו מקדמה של 1,600 ש"ח בהעברה בנקאית.
"בהתחלה לא חשדנו בכלום", משחזרת אסתר אמה של רות, "העברתי לו 1,600 שקל כמו שביקש. הוא דרש שנעביר דרך חשבון שלו בבנק הדואר, אבל בבנק דרשו תעודת זהות וכל מיני דרישות, אז הוא ביקש שאעביר את הכסף לחשבון אחר וכך עשיתי. משהו בהתנהגות שלו היה נראה לי מוזר אבל ממש לא חשבתי שמדובר בעוקץ".
"לאחר כמה זמן הבנו שהכתובת שהוא מסר לנו ובה נמצא הפנטהאוז, לא תואמת את הנוף של התמונות שפרסם. כשהתחלנו לבקש ממנו הסברים הוא התחיל להתחמק וטען שאנחנו מציקים לו ושהוא יחזיר לנו את הכסף".
הנוכל כתב לה בהודעת וואטסאפ: "בוקר טוב, אני נאלץ לבטל את האירוח. יותר מדי שיחות מכל מיני אנשים מהצד שלכם. תעבירו לי מספר חשבון ועד סוף השבוע אעשה העברה על סך 1,600 שקל".
אסתר העבירה לו את הפרטים, אך הכסף מעולם לא הועבר לחשבון הבנק שלה. "לצערי לא אוכל להעביר לך היום מכיוון שאני צריך לקחת מהשותף שלי חלק מהסכום", כתב לה ונעלם.
ורד לא הייתה היחידה ממנה הצליח הנוכל להוציא מאות שקלים במרמה. לא פחות מ-10 משפחות נפלו קורבן לעוקץ ההפנטהאוז.
ע' שילמה מקדמה של 2,600 שקל עבור הפנטהאוז לחול המועד פסח, ס' העבירה לו סכום דומה ואילו ש' שילמה מקדמה של 2,000 שקל עבור נופש של יומיים. המשפחות הגישו תלונות ביחידת ההונאה של משטרת המחוז הדרומי.
בהמשך התברר כי התמונות אותן פרסם הנוכל היו מאתר של מלון דירות הנופש "אמדר". "הדירה הנ"ל נמצאת בבעלות חברת בתי הנופש 'אמדר' ואנחנו מפעיליה הבלעדיים", אומר בעלי החברה אריה מוגילבסקי, שמיהר להגיש גם הוא תלונה במשטרה. "צר לנו לשמוע על התרמית. לנו אין קשר לבן אדם הזה. אתם מוזמנים להגיש תלונה נגד האיש הזה".