בני משפחה שנתקעו לילה ברומא בגלל שטיסת ההמשך שלהם לתל אביב המריאה בלעדיהם ונותרו ללא חיתולים ואוכל לתינוק, יקבלו פיצוי של 22,350 שקלים.
בני המשפחה מראשון לציון, הורים וחמשת ילדיהם, רכשו כרטיסי טיסה מחברת אליטליה מאמסטרדם דרך רומא ובחזרה לתל אביב, כשחניית הביניים ברומא לטיסות ההמשך הייתה אמורה להימשך כ-50 דקות. כשנחתו באמסטרדם אב המשפחה פנה לצוות האוויר של החברה ולאחת הדיילות והפנה את תשומת ליבם ללוח הזמנים הקצר שבין הנחיתה למועד המראת טיסת ההמשך. "הזהרתי אותם שנאחר לטיסת ההמשך. גם לפני הנחיתה באמסטרדם התרעתי על כך בפני צוות האוויר של המטוס וביקשתי שידאגו שהבידוק ברומא יהיה מהיר כדי שנוכל להגיע בזמן לטיסת ההמשך לתל אביב ולא נפספס אותה", הסביר האב. "הם הרגיעו אותי שאין לי מה לדאוג".
למזלם הרע של בני הזוג וילדיהם, בשדה התעופה ברומא דיילת של החברה הודיעה להם שהטיסה לתל אביב כבר יצאה ליעדה. הטיסה המריאה לתל אביב 36 דקות לאחר שנחתו. אליטליה סיפקה לבני המשפחה חדר ללילה במלון ברומא, אבל הם היו ללא המזוודות שכללו חיתולים ואוכל לתינוק.
בכתב התביעה שהגישו בני המשפחה אליטליה לבית המשפט לתביעות קטנות בראשון לציון טענו בני המשפחה שנגרמה להם עוגמת נפש רבה. "נחתנו בלי מזוודות. לא היה חדר במלון לחמישה אז אני ואשתי התפצלנו בחדרים להיות עם הילדים. לא היו לנו בגדים להחלפה, לא ציוד ולא חיתולים ואוכל לתינוק", קבלו בני הזוג.
לדבריהם, גם למחרת הטיסה מרומא לתל אביב יצאה באיחור של שמונה שעות. עוד נטען, כי הם פנו לחברה לקבל פיצוי או להגיע לפשרה אבל נתקלו בסירוב מוחלט. גם פניות במייל וטלפונים לא נענו.
נציג של החברה בארץ טען, כי על התובעים היה לפנות ישירות לאנשי החברה בחו"ל לקבל מענה לטענותיהם.
הרשמת הבכירה, דליה אסטרייכר, מתחה בפסק הדין ביקורת קשה על התנהלות החברה אשר אין לה נציגות בישראל שמוסמכת לתת מענה לנוסעיה וההתקשרות איתה נעשית דרך מיילים.
"אני דוחה בעניין זה את טענות נציג הנתבעת לפיה היה על התובעים לשלוח את פנייתם לחו"ל. כשחברה זרה מפעילה בישראל את שירותיה וממילא בהתאם להוראות הדין חייבת היא בנציגות מקומית מטעמה, נציגות זו אינה יכולה שתהיה בבחינת 'נציגות כאילו' או 'נציגות מדומה' אשר בפועל אינה מתפקדת...הייתכן שבכל פעם שיזדקק נוסע בישראל ליצור קשר עם נציגות הנתבעת לצורך בירור כזה או אחר הנוגע לטיסתו או לשירותיה לא יכול לעשות זאת אלא על ידי פנייה לנציגותה שבחו"ל? וככול שכך האם יידרש הנוסע להציג בקשתו באיטלקית", תמהה הרשמת.
לדבריה, הדעת נותנת כי מוביל אווירי המפעיל שירותיו בישראל יתכבד ויעמיד לרשות נוסעיו אמצעים קלים זמינים סבירים ובשפות הרשמיות הנהוגות כאן כדי שיוכל לתקשר עמה ולקבל מענה בזמן סביר. היא ציינה, כי עצם העובדה שהתובעים פנו לבית המשפט כדי לזכות להתייחסות מהחברה לטענותיהם חמורה.
הרשמת קבעה, כי החברה תשלם לבני המשפחה פיצוי לדוגמה של 21,350 שקלים וכן הוצאות משפט בסכום של 1,000 שקלים.