סיפורו של י', תושב אחד הישובים בשרון, מזכיר את הסרט ההוליוודי 'טרמינל' בכיכובו של טום הנקס. לפני כשלושה חודשים, כשהקורונה כבר היתה כאן, רכש י' כרטיס טיסה מחברת הלואו קוסט, וויז-אייר, מלונדון לבודפשט ומשם כרטיס נוסף לטיסת המשך לשטוקהולם, שוודיה.
כאשר המטוס נחת בבודפשט, י' הועבר על ידי צוות המטוס לידי שני שוטרים לאזור המעבר בשדה התעופה. "מיד כשיצאתי משרוול המטוס ניגשו אלי שני שוטרים ולקחו אותי לשטח נפרד בשדה התעופה בו המתנתי 12 שעות לטיסה שלי", סיפר י'.
בתום ההמתנה הממושכת, י' הורשה לעזוב את המקום ולעלות על הטיסה שלו לשטוקהולם. הוא מיהר לשער העלייה למטוס אלא שאז חיכתה לו הפתעה לא נעימה. הדיילים בטיסה סירבו לאפשר לו לעלות בנימוק שאינו אזרח שוודי ואין לו דרכון שוודי.
"הייתי בהלם. ניסיתי להסביר לדיילים שמאחר וזו טיסת פנים באירופה אני לא צריך דרכון שוודי שכן הנוהל בטיסות כאלה לא חל על נוסעים בטיסות פנים ומותר לו לי לטוס", הסביר י'. "הצגתי להם מסמכים ועלונים בעניין אבל הם פירשו את הנוהל בצורה לא נכונה ואני נתקעתי בגלל המחדל שלהם בבודפשט".
לדבריו, הוא התקשר מהטלפון הסלולרי שלו למשטרת הגבולות בשוודיה כדי שיעמידו את הדיילים על טעותם אבל אלה סירבו לדבר עם השוטרים בשוודיה. "הצגתי בפניהם את הנוהל לפיו בעקבות התפרצות נגיף הקורונה ממשלת שוודיה אסרה על כניסת אזרחים זרים שלא מהאיחוד האירופאי אבל כיוון שאני אמור לטוס מהונגריה שהיא חברה באיחוד אין מניעה שאמשיך בטיסה", שיחזר י'. "התחננתי בפניהם. אמרתי לדיילים שהם טועים בפירוש הנוהל אבל זה לא עזר".
בגלל ש-י' לא הורשה לעלות על הטיסה ולא יכל גם לצאת משדה התעופה לבודפשט, הוא נאלץ לישון בשק שינה במשך שלושה ימים בתוך אוהל שהקים בנמל התעופה. "קניתי סנדוויצ'ים ושתייה על חשבוני, לא יכולתי להתקלח או להחליף בגדים, לא אפשרו לי לצאת לנשום אוויר. הרגשתי שכלאו אותי", קבל י'.
אחרי שהמתין בשדה שלושה ימים, הוא רכש כרטיס טיסה חדש על חשבונו לשטוקהולם, למרות שדיילת של החברה אמרה שאין סיכוי שהוא יוכל לעלות עליה. י', לא ויתר ושלח מייל למשטרת הגבולות בשוודיה ואלה אישרו לו כי הוא רשאי לטוס למדינה.
"מה שהדהים אותי בתשובה של משטרת הגבולות, זה שהם היו מודעים לעניין שלי ואפילו עדכנו בנושא את חברת התעופה ואמרו להם שאין שום בעיה שאטוס מבודפשט לשוודיה, אבל נציגי וויז אייר לא טרחו לעדכן אותי בכך. הם הטעו אותי לחשוב שאני לא יכול לטוס לשוודיה", ציין י'.
י', הגיע שוב לשער העלייה בשדה התעופה הציג בפני הדיילים את המייל של משטרת הגבולות השוודית ואלה הודו בטעותם ואפשרו לו לעלות לטיסת ההמשך שלו. "זה סיוט מה שעברתי במשך שלושה ימים. בלי להתקלח, בלי להחליף בגדים. סיטואציה הזויה והכול בגלל מחדלי חברת התעופה", טוען י'. "למזלי קצין משטרה אישר לי להקים את האוהל בשדה התעופה כדי שאוכל לישון".
עו"ד רון סולן נרתם לסייע ל-י' בנושא מול חברת וויז-אייר ודרש ממנה הסברים על המקרה. החברה מסרה לעו"ד כי היא מוכנה לפצות את י' בסכום 240 שקל על עלות כרטיס הטיסה שרכש או 288 שקל לכרטיס טיסה עתידית.
י', דחה את ההצעה על הסף והגיש תביעה נגד וויז-אייר לבית משפט לתביעות קטנות בתל אביב בדרישה לקבל פיצוי של 25,710 שקלים.,לטענתו, מעבר לעוגמת הנפש שנגרמה לו הוא הפסיד גם 150 דולר עבור שלושה ימים ששילם על דירה ששכר בשטוקהולם.
מחברת וויז אייר טרם נמסרה תגובה והיא תפורסם לכשתתקבל