כמדי שנה בל"ג בעומר, מאות אלפי מאמינים עלו להר מירון להילולת רבי שימעון בר יוחאי, על מנת להתפלל ולהדליק מדורות.
האירוע ההמוני שכלל על פי הערכות כ-500 אלף אנשים, שהגיעו בכ-7,000 אוטובוסים, עבר אמנם ללא פגיעות בנפש, אך ביום שלאחר האירוע ההמוני החלו לצוץ תמונות שמראות איך נשאר המקום, כשלכלוך וזוהמה פזורים בכל עבר.
>>לעוד עדכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש
גולשת שנוהגת לפקוד את המקום שנים רבות פרסמה בסוף השבוע פוסט שעורר הדים רבים ברשתות החברתיות ובו כתבה לצד תמונות הלכלוך שנשאר על ההר: "כשהייתי קטנה נהגו הוריי לקחת אותי ואת אחיותיי להילולה של הרשבי...רציתי להתפלל קצת ומה שקיבל את פניי זה הזוועות האלו שבתמונות וזה בתמצית. מעולם, מעולם, בכל השנים בילדותי לא היו מחזות כאלו!! טינופת כזו, נותרתי ללא מילים. אוטובוסים על גבי אוטובוסים עמוסים בחרדים שבטוחים שהצדיק שייך להם בלבד מילאו את הציון וזה מה שהותירו אחריהם".
רבים שיתפו את הפוסט כולל ראש עירית טבריה, רון קובי, שכתב "מה שהשאירו במירון זו הבושה של עם ישראל. רק תגידו לי אם זה נורמלי? עכשיו תבינו עם מה התמודדנו בטבריה לפני פסח! הגיע הזמן שכולם יבינו וידעו שצריך לשמור על הסביבה". בעקבות דבריו הותקף על ידי גולשים בטענה שהוא עושה זאת משנאת חרדים.
בישיבת הרשב"י טוענים כי אין להם קשר לערימות האשפה במתחם הקבר. "אנחנו לא קשורים לכל הזבל שיש במתחם. זה לא באחריות שלנו. נכון זה לא נעים לראות את, אבל מישהו אחר צריך לפנות את הזבל. אנחנו עוסקים בלגייס תרומות לישיבה ולסייע לאנשים", הסבירה אחת העובדות. "למי שייכת האשפה? אין לי מושג בטח לא לנו".
ראש מועצת מרום הגליל, עמית סופר, מסר בתגובה: "המועצה האזורית מרום הגליל מארחת כל שנה את האירוע הגדול ביותר במדינה עם יותר מחצי מיליון מבקרים ביממה להילולת רבי שמעון בר יוחאי. אומנם וועד המקומות הקדושים והמשטרה הם מסדירי האירוע המועצה עושה כל שביכולתה ומשקיעה משאבים ניכרים בהחזרת הסדר והניקיון על כנו. השנה, ההמון התחיל להתפזר לקראת כניסת השבת, עד אז פעלנו כפי שהתאפשר לצמצם את כמויות האשפה. היום אנו כבר בהליכי סיום והשלמת הניקיון".