רופא שעובד בבית חולים במרכז הארץ רכש חופשת סקי לשבוע בצרפת עבורו, בנו ונכדו הכוללת אוכל כשר. הוא שילם עבורה סכום של 12,910 שקלים.
בראשית מרץ 2020, כאשר מחלת הקורונה החלה להתפשט ברחבי העולם והגיעה לישראל, הוא שלח הודעה לחברה על ביטול החבילה ודרש את כספו בחזרה. לדברי הרופא, התברר לו שלאחר שהוא בנו ונכדו יחזרו מחופשת הסקי הם יצטרכו לשהות שבועיים בבידוד, דבר שכמובן לא ידע עליו לפני הזמנת החופשה. "בגלל גילי אני נמצא בקבוצת סיכון ולכן הודעתי על ביטול החופשה ובקשה להחזר כספי", טען הרופא. "בגלל הקורונה לא יכולתי לטוס לחו"ל".
החברה סירבה להחזיר את כספו של הרופא בנימוק שעשה זאת סמוך מדי למועד החופשה. בעקבות כך, הרופא הגיש תביעה נגד החברה לבית המשפט לתביעות קטנות בתל אביב ודרש פיצוי של 30 אלף שקל.
החברה הגישה כתב הגנה בו ביקשה לדחות את התביעה על הסף מכיוון שהטיסה יצאה במועדה וכי בקשתו של הרופא לבטל את החופשה הייתה מאוחרת והחברה כבר העבירה את הכסף לספקים, לרבות חברת התעופה. לטענת החברה הרופא לא עשה ביטוח ביטול טיסות ולכן הוא לא יכול לקבל את כספו בחזרה.
שופט בית המשפט לתביעות קטנות קיבל את עמדת החברה ודחה את תביעתו של הרופא. "העובדה שהוא רופא ולא יכול לצאת מהארץ באופן שיחייב אותו בבידוד לפי דרישות מעסיקיו אינה מעניינה של הנתבעת (חברת הנסיעות) שגם היא סופגת השלכות כלכליות מאירוע הקורונה", ציין השופט בפסק הדין.
הרופא לא ויתר והגיש בקשת רשות ערעור לבית המשפט המחוזי בתל אביב בנימוק ששופט בית המשפט לתביעות קטנות טעה בהחלטתו ומגיע לו פיצוי מלא על ביטול החופשה עקב נגיף הקורונה ועניין כניסתו לבידוד לאחר שיחזור לארץ.
השופטת אביגיל כהן החליטה לדחות את בקשתו של הרופא וחייבה אותו לשלם לחברה הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסכום של 6,000 שקל. השופטת ציינה כי אין כל הצדקה להתערב בפסק הדין של בית המשפט לתביעות קטנות. "חבילת הנופש נרכשה ביום 25.2.2020 כאשר מחלה הקורונה כבר התפשטה באירופה. בכל זאת, לא בחר המבקש (הרופא, ש.א.) לרכוש חבילת מבוטחת", ציינה השופטת בהחלטה לדחות את תביעת הרופא.