חג עצוב עובר על העיר אילת. ראש השנה העצוב ביותר בתולדות עיר הקיט הדרומית. רק לפני שבועיים, בשיאה של חופשת הקיץ, נפשו בה למעלה מ-100 אלף ישראלים שלא יכלו לצאת את גבולות ישראל ופרנסי העיר ציפו כי למעלה מ-100 אלף ישראלים יחגגו בה את השנה העברית החדשה.
בפועל, בעקבת הסגר שנכנס לתוקפו אתמול ב-14:00, הקניונים סגורים, הטיילת נטושה, החופים שוממים והגשר המפורסם שמחבר בין טיילת נפטון לטיילת הצפונית ריק מאדם.
כמה עשרות תושבי מרכז הארץ שכרו וילות וצימרים עד לסוף החגים במחיר מבצע טרום הסגר, אך התיירות בעיר לא באמת קיימת. "עד לפני כשבוע היו פה כ-120 אלף איש בבתי המלונות, בצימרים, בווילות העיר הייתה מלאה באנשים. תורים של אנשים עמדו במסעדות, בדוכני האוכל ובקניונים, הכלכלה בעיר התחילה להתאושש בשבועות האחרונים, ואז קיבלנו גרזן ממשלת ישראל שערף לנו את הראש", אומר בזעם בכיר באחד מבתי המלון בעיר, "אם הסגר יימשך כל החגים זו מכת מוות. הפעם לא נתאושש. החגים זה הלחם והחמאה שלנו".
במשטרת מרחב אילת בפיקודו של ניצב משנה קובי מור נערכו השוטרים ברחבי העיר בכוחות גדולים לאכוף את הסגר בתוך העיר, במוקדי התיירות ומחוץ לעיר. הוקמו מחסומים רבים.
מפקד המרחב נצ"מ מור ציין כי לא היו שום אירועים חריגים וההתרשמות של השוטרים הייתה שהתושבים בעיר הפנימו את הנחיות הסגר שהוטלו ומהעובדה שהרחובות ומוקדי התיירות בעיר היו ריקים מאדם מאתמול בצהרים.
שירז לוי, תושבת העיר אומרת בשיחה עם mako כי לא זוכרת כך את העיר בתוקפת החגים. "כאילתית כואב לי לראות את המצב. אני מכירה לא מעט בעלי עסקים שנפגעו בצורה קיצונית כתוצאה מהסגר ומתחילת ההגבלות על העסקים בעיר", אומרת לוי בעצב, "הייתה תחושה של אופטימיות אבל לצערי היא הייתה זמנית. שוב חזרנו לנקודת ההתחלה של לפני כחצי שנה. מקווה שזה זמני אחרת העיר תקרוס כלכלית ואיתה אלפי בעלי עסקים ואזרחים שהתיירות הוא מקור פרנסתם העיקרית".
יוני תושב העיר הוסיף: "אפילו במלחמות העיר לא נראתה ככה ריקה, עצובה ועגומה. אלו תמונות קשות באמת לצפייה שכל העיר ריקה. רק לפני שבוע כל פינה בעיר הייתה מלאה בנופשים ועכשיו כמו בית קברות. גרוע מיום כיפור".