במחקר עצמאי שפורסם לאחרונה נמצא באופן לא מפתיע שבמהלך הקורונה הטיסות השונות ליעדי אירופה עמדו על כ-40 אחוזים בלבד מכמות הטיסות שלפני המגפה. במחקר נמצא שהמדינות שנפגעו באופן הכבד ביותר הן כאלה שמסתמכות על תיירות ארוכת טווח כמו איטליה וצרפת ובנוסף מדינות שהטילו הגבלות קשות כמו בריטניה.
יחד עם זאת, היו מדינות שפתחו את הגבולות מוקדם ורמת הפגיעה בהן הייתה נמוכה. יוון למשל, נהנתה מ-86 אחוזים לעומת 2019, המספר הגבוה ביותר מבין מדינות אירופה. כלומר, הפגיעה במדינה הייתה נמוכה מאוד בעקבות המגפה. גם קפריסין עם 64.5 אחוזים, טורקיה 62 אחוזים ואיסלנד 61.8 אחוזים מסך הטיסות בתקופה המקבילה ב-2019, רשמו פגיעה נמוכה יחסית בתיירות.
בתוך כך, הערים הרקליון (עיר הבירה של כרתים) ואנטליה בטורקיה, רשמו מספר טיסות גבוה יותר משאר בשנת 2019 עם עלייה של 5.8 אחוזים ו-0.5 אחוזים בטיסות בהתאמה. מדובר בשני יעדים שגם הישראלים טסו אליהם לא מעט בשנה וחצי האחרונות וככל הנראה שיש לנו חלק גדול בנתונים המעודדים הללו.
גם סלוניקי עם 98 אחוזים לעומת 2019, איביזה עם 92 אחוזים ולרנקה בקפריסין עם 73 אחוזים, רשמו הישגים יפים גם בזמן הקורונה.
"אחרי שנה מאוד קשה ב-2020, השנה היתה התאוששות איטית וצנועה", אמר אוליבואר פונטי, סגן נשיא ForwardKeys. "המכה הכי גדולה היא היעלמותם של התיירים מהמזרח הרחוק שהיוו רק 2.5 אחוזים מכמות התיירים שהגיעה לאירופה ב-2019. אם יש אלמנט של נחמה בסיפור הזה הוא שהתיירות המקומית בכל מדינה פרחה בעקבות המצב והשאיר את התיירות עם ראש מעל המים".