מנהלי קבוצת דף הפייסבוק "אוהבי סיני", הנחשבת לגדולה ביותר בקרב קבוצות החופשות החליטו לאחרונה להקפיא את פעילותה עד להודעה חדשה.
בקבוצה יש כ-220 אלף חברים ובשנים האחרונות היא לא הפסיקה לגדול, במיוחד לאחר הקורונה. אלא שמאז תחילת המלחמה של צה"ל בעזה, עשרות גולשים פרסמו פוסטים רבים נגד תושבי סיני ובעלי העסק ואף קראו לשנות את שמה של הקבוצה.
> למרות הכל, יש ישראלים שנשארו בסיני
"נגמר הסיפור לסיני לשנים הקרובות ואולי גם לתמיד, ימים יגידו. מי שיורד לסיני בשנים הקרובות: 1. נאיבי. 2. מסכן את עצמו. 3. מפרנס תומכי טרור", כתב אחד הגולשים. גולש נוסף היה נחרץ יותר: "אולי שימחקו את הקבוצה הזאת? או לשנות את השם שלה ל'אוהבי ישראל'".
"האנשים בסיני שאירחו אתכם, בישלו לכם, דיברו אתכם, הסיעו אתכם...צהלו ושמחו כשראו את התינוקות, האימהות, הסבים, הילדים והנערים נרצחים, נאנסים, נשרפים בחיים, מתעללים בגופות המתים שלנו ועושים לינץ' בהם... ". גולש נוסף הוסיף: "יותר חשוב להם התמיכה בחמאס מאשר לתמוך בנו המפרנסים העיקריים שלהם... ממש בגידה".
הפוסטים גרמו לסערה גדולה בקרב חברי הקבוצה ומנהליה החליטו כאמור להקפיא פעילותה. "הטבח שהתרחש ב-7.10 והמצב בישראל דרדרו את השיח ברשתות החברתית בצורה קיצונית. התגובות בתוך הקהילה מייצרות מרחב של התכתשות, בלתי נגמרת, רעילה וחסרת תועלת... ההקפאה תוסר בהקדם בתקווה לימים יפים יותר", כתבו מנהלי הקבוצה.
עו"ד גיא שילה, אחד ממנהלי הקבוצה, אמר: "זה פשוט הפך להיות בלתי אפשרי, אנשים התבטאו בצורה מזעזעת. יש חמ"סנקים, ודאע"ש, ויש אנשים רעים, אבל זה לא משליך לטעמי בכלל על השבטים הבדואים בדרום סיני שאיתם אנחנו מטיילים. המצרים זה סיפור אחר. זה לא הצדיק את הבלגן שהיה ברשת. הקבוצה היא לאוהבי סיני ולא מקום לשנאה.
"בהתחלה אמרתי שנאפשר להוציא קיטור, אבל זה הפך לוויכוחים חסרי תועלת. כרגע הקבוצה מוקפאת גם ככה אין הרבה אנשים שנוסעים לסיני בלאו הכי בתקופה הזו. נפתח אותה בקרוב".
נכון לעכשיו שוהים בסיני כ-20 ישראלים לכל היותר. ההערכות הן שהנזק שנגרם לבעלי העסקים, נהגי מוניות, חושות ובתי מלונות נאמד בכמה מיליוני שקלים. "הנזק שנגרם להם מהמלחמה גבוה בהרבה יותר מתקופת הקורונה. בקורונה עוד נסעו לסיני ועכשיו אין כמעט אף אחד, הגבול ריק. אני מעריך שהנזק יהיה גם לאחר המלחמה. ייקח הרבה זמן לאנשים לחזור לסיני", העריך מדריך טיולים.