כבר לא מעט פעמים נטען שכמויות התיירים ברשות עולים בצורה משמעותית משנה ולשנה ולאחרונה אף הוכתרה הרשות הפלסטינית כיעד עם עליית אחוזי התיירות הגדולה ביותר לשנת 2017. עכשיו מסתבר שהמגמה הזו לא הולכת להיעלם, להיפך, יש מי שצופה שכמות התיירים רק תכפיל את עצמה עד שנת 2020. האם יש לנו מה ללמוד?
אליאס אל-ערג'ה, יו"ר התאחדות המלונות הערבית והבעלים של מלון בית לחם, טען ב-Arab news כי מספר חדרי המלון ברשות יעלה מ -6,000 ל -10,000 עד 2020. "בשנת 1994 היו בבית לחם רק 800 חדרים", מציין אל ערג'ה. "היום בעיר הזו לבדה יש יותר מ-4,00. אנחנו גדלים הרבה יותר מהר משכנינו בתל אביב או רבת עמון".
באגודת המלונות הערבית (AHA), אשר אל ערג'ה עומר בראשה ומייצגת כ-120 מלונות בחבי הגדה המערבית ומזרח ירושלים, פועלים כל הזמן לקידום אירועי תיירות רבים המגבירים את הביקוש לנופש ברשות. "רוב התיירות הפלסטינית היא דתית", טוען יו"ר האירגון. "בנוסף לזאת יש גם חמישה אחוזים של תיירות שמטרתה תרבותית והיסטורית. אנחנו כל הזמן עובדים ביחד עם עם משרד התיירות בישראל כדי לקדם את ירושלים כאתר תיירותי משמעותי".
"תיירים שמגיעים לרשות רוצים לראות את כל האתרים ההיסטורים והדתיים שיש לירושלים להציע, גם אלה שנמצאים מחוץ למזרח העיר", מסביר אל-ערג'ה. "כך, שלמרות שיש סכסוכים פוליטיים ומדיניים, בתחום התיירות אנחנו משתפים פעולה ועובדים יד ביד עם ישראל. בשלוש עד ארבע השנים האחרונות היה שקט יחסי באיזור וזה מאוד עוזר לכמות התיירים".
כאמור, על פי ארגון התיירות של האו"ם, הרשות הפלסטינית היא היעד הכי מתפתח מבחינה תיירותית בעולם, כאשר במחצית הראשנוה של שנת 2017 נרשם גידול של 57 אחוזים במספר התיירים הנכנסים, בהשוואה למחצית הראשנה של שנת 2016.
מוקדם יותר השנה פתח האמן הפוליטי בנקסי את מלון “Walled Off” בבית לחם. המלון שזכה לכינוי - "המלון עם הנוף הכי גרוע בעולם", הוא עוד סימן לפיתוח התיירות ברשות. החדרים בו עולים ביו 60 דולרים ועד 965 דולרים ללילה.
(מקור)