A ROMA,DAVANTI AL COLOSSEO,FECCIA di OGNI TIPO,PROVENIENTE da OGNI DOVE,SI MENA DAVANTI a TURISTI INCREDULI...
A MALI ESTREMI... pic.twitter.com/5XtkCvHHGv
ביום שבת האחרון התרחשה קטטה אלימה מול בניין הקולוסיאום ההיסטורי ברומא. מצד אחד רוכלי רחוב מבנגלדש, ומצד שני שני נערים תוניסאים עם דגל פלסטין, שככל הנראה עשו את דרכם להפגנה הפרו-פלסטינית בפיאצה אוסטיאנסה בעיר.
לפי הדיווחים באיטליה, הוויכוח פרץ בין שני הצדדים בסביבות השעה 11:30. תחילה בצרחות, אחר כך באלימות שצולמה בסרטון על ידי מאות התיירים שהיו במקום. בתיעוד נראית קבוצת אנשים (כנראה רוכלי רחוב) חמושים במקלות וכלים קהים, רודפים ומכים שני נערים. חייל שהוצב במקום במסגרת מבצע "דרכים בטוחות" ברומא כדי לשמור על ביטחון העוברים ושבים, התערב ושלח קריאה למשטרה.
הקטטה התקיימה באחד מהמקומות המתויירים בעולם, כשבקיץ האחרון נמכרו בממוצע 25 אלף כרטיסים מדי יום בקולוסיאום. היא חשפה מחדש את בעיית הרוכלים הלא-חוקיים שאיתם מתמודדת רומא כבר שנים ארוכות. אותם מוכרים זרים, נוכחים כמעט תמיד במקומות המתוירים ביותר, ולמעשה הם מיומנים בהצטיידות בצרכי הרגע: שמשיות ובקבוקי מים קפואים בימי הקיץ החמים, אבל גם זרי ורדים לשעות הערב הרומנטיות. סחורות אלה מוסתרות לרוב בגדרות חיות, בבורות ביוב או בקיוסקים נטושים שהוסבו למחסנים לא חוקיים ומתגלים לעתים קרובות על ידי המשטרה המקומית של בירת איטליה.
רוכלי רחוב, המוכרים לרוב סחורות מזויפות או פועלים ללא אישורים, ניתן למצוא באזורים עתירי תיירות, כולל סביב ציוני דרך מפורסמים כמו הקולוסיאום, מזרקת טרווי והמדרגות הספרדיות. הרשויות ברומא נוקטות מעת לעת צעדים כדי לטפל בבעיות אלה, כולל פעולות בזק נגד ספקים לא חוקיים ומאמצים להסדיר את המסחר ברחוב. עם זאת, הבעיה נמשכת בשל הביקוש הרב למזכרות ואתגרי האכיפה באזורי תיירות צפופים.
המשטרה המקומית פתחה בחקירה מעמיקה של האירוע כדי לברר את הסיבות לקטטה ולזהות את האחראים. עדויות המעורבים נאספו ומצלמות האבטחה הרבות שהותקנו באזור מספקות כיוונים נוספים לחוקרים. פרק זה מעלה חששות חדשים לגבי ניהול הבטיחות במקומות של זרם תיירות גדול ונוכחותם של ספקים בלתי חוקיים אשר, לעתים קרובות פועלים ללא הפרעה, תופסים שטחים ציבוריים בעלי ערך היסטורי ותרבותי רב.
תקרית זו משקפת מציאות רחבה יותר של הפקרות כללית שפוקדת כמה אזורים ברומא, למרות המאמצים המתמשכים של הרשויות המקומיות להבטיח ביטחון, במיוחד באתרים בעלי חשיבות עולמית כמו הקולוסיאום. מעבר לרוכלי רחוב לא-חוקיים קיימות גם תופעות של כייסות ברחבי העיר ותחנות התחבורה הציבורית, אומני רחוב שסוחטים כסף מתיירים ועסקים שדורשים מחירים מופקעים מהמבקרים.