ארגון הבריאות העולמי מודאג מאוד מהתפשטות הקורונה באירופה, כאשר היבשת נלחמת בגל חדש שמביא איתו נהלים והגבלות חדשים המלווה במחאות ברחבי היבשת, כמו במקרה של אוסטריה, שנכנסה היום (ב') לסגר. בכירים בארגון מדגישים כי 500,000 מקרי מוות נוספים עשויים להירשם עד מרץ, אלא אם יינקטו פעולה דחופה. יחד עם זאת, מספר מדינות באירופה מציגות נתונים מעודדים באופן יחסי לאחרות, ומצליחות להתמודד עם הגל החדש ביעילות.
בין המדינות האירופיות עם הנתונים המעודדים ביותר ניתן למצוא את מלטה, שבשבוע האחרון הציגה נתונים של כ-73 מקרי הדבקה חדשים בלבד ומסווגת כ"בעלת סיכון נמוך" להידבקות בקורונה. למרות ששיעורי התחלואה במדינה הם מהטובים באירופה, מספר המקרים החדשים נמצא במגמת עלייה בימים האחרונים, אך היא מסווגת עדיין כמדינה צהובה.
עם מלטה ניתן גם למצוא את שוודיה, שמציגה נתוני שיעורי הדבקה נמוכים בהרבה מאשר אצל שכנותיה נורבגיה ודנמרק. שיעורי ההדבקה בשבוע האחרון עמדו על ממוצע של 895 מקרים חדשים, כשבאופן יחסי הגרף ממשיך להיות די יציב.
גם פורטוגל מציגה נתונים מעודדים באופן יחסי לנתונים בעבר. המדינה דיווחה בשבוע האחרון על ממוצע של 2,114 מקרי קורונה חדשים. אמנם זהו מספר המקרים היומיים הגבוה מזה חודשיים, אך הנתונים נמוכים בהרבה מהשיא היומי של יותר מ-16,000 מקרים שדווחו בחורף שעבר בסוף ינואר, כאשר המדינה התמודדה עם אחת ההתפרצויות הקשות בעולם. באותו זמן מספר החולים ביחידות לטיפול נמרץ עמד על כ-900, מה שאילץ את הממשלה להטיל הגבלות קפדניות.
מדינות נוספות עם נתוני תחלואה מעודדים הן לוקסמבורג עם ממוצע שבועי של 245 מקרים חדשים, אסטוניה עם צניחה משמעותית בממוצע השבועי, 755 מקרים חדשים בלבד. אליהן מצטרפות גם צפון מקדוניה עם ממוצע שבועי של 420, ולטביה שמציגה גם היא צניחה משמעותי של 825 מקרים חדשים בשבוע האחרון.
בכל יום מתווספות לרשימה מספר המדינות האירופיות שמציגות נתוני תחלואה שממשיכים לעלות. נכון לעכשיו, מדינת ישראל לא מסווגת אף מדינה כאדומה, כלומר אין מדינה שלא ניתן לנסוע אליה או להגיע ממנה. קיימות מספר מדינות עם סיווג צהוב שמצביע על סיכויים נמוכים לחלות בהן בקורונה: לוקסמבורג, מלטה, ספרד, פורטוגל, פינלנד, צרפת, קוסובו, קפריסין, שוודיה ושוויץ (נכון ל-19.11).