במשך שנים נאלצה אמסטרדם בירת הולנד להתמודד עם תיירים בעיתיים, כאלה שהפכו את רחובותיה למגרש שעשועים לוונדליזם, שכרות ושימוש בסמים. אותם תיירים מקשים על חייהם של המקומיים והופכים את החוויה בעיר למפוקפקת בהרבה ממה שהתכוונו אליה ההולנדים.
בתחילת השנה יצאה העיר אמסטרדם בקמפיין שפונה לאותם תיירים סוררים ואמרה להם באופן חד וברור - אתם לא רצויים כאן יותר. המטרה הייתה להוריד את מספר תיירי המין, המטיילים השיכורים ואלו שמגיעים לעיר רק כדי לצרוך סמים, ולפתח תדמית חדשה של עיר בירה אירופית קלאסית.
>> טסים לאמסטרדם? היכנסו למדריך המלא
>> אמסטרדם: המקומות השווים שהישראלים לא מכירים
>> הסיפור שאינו נגמר: אחת הערים המבוקשות בעולם ממשיכה להילחם בתיירים
כמה חודשים מאז תחילת הקמפיין וההצלחה לא מאחרת לבוא, במיוחד מצידם של התיירים הבריטים הצעירים שאליהם בעיקר כוון הקמפיין. נתונים חדשים חושפים שהכניסות מבריטניה להולנד השנה ירדו ב-22 אחוזים בהשוואה ל-2019. כמו כן, כניסות התיירים העולמיות ירדו ב-26 אחוזים, לפי ForwardKeys, שניתחה את נתוני הזמנת הנסיעות. בתוך כך, מתוך 20 יעדי התיירות המובילים בעולם, הולנד מדורגת בתחתית מבחינת החזרה לשגרה אחרי הקורונה, ותושבי אמסטרדם מאושרים מהממצאים העדכניים ומעוניינים שהם ימשיכו להצביע על הדרך החדשה שבה העיר צועדת.
בנוסף לקמפיין שפנה לתיירים, באמסטרדם גם החליטו להעלות את מס התיירים ל-12.5 אחוזי מס ללילה, והולנד גם הטילה מכסה על מספר הטיסות הנוחתות בנמל התעופה הראשי של הולנד, סכיפהול שליד אמטרדם. נאמר כי החלטה זו התקבלה בחלקה מסיבות סביבתיות, אך היא למעשה נועדה גם לשפר את חייהם של אנשים המתגוררים בסמוך לנמל התעופה, נטען בפרסום.