הישראלים נוסעים פחות הטרמינל בנמל התעופה בן גוריון כמעט שומם והתורים ריקים. את הירידה המשמעותית במספר הנוסעים היוצאים מרגישים גם בחנויות של הטרמינל. "עזה גמרה את הכל" מספרת מינה רוזנברג-זיו, בעלת מסעדה בנתב"ג. "השדה פשוט ריק, מתנהג כמו ביום שבת. התחלנו להרגיש את זה בסוף חנוכה כשהפסיקו להגיע כל הנסיעות לקראת הסקי וההפנינג של חנוכה".
חברות התעופה יודעת לספר על צניחה במספר הטסים. אולי זאת המלחמה אולי זה המיתון, אבל הירידה הגדולה ביותר היא בתיירות לטורקיה. בחודש ינואר יגיעו לטורקיה 27,000 ישראלים, ירידה של 40% בשנה החולפת, לעומת 45,000 ישראלים שהגיעו לטורקיה אשתקד. אריאל אטיאס, מנכ"ל וואלה טורס מספר שהלקוחות טוענים ש"לא מגיע לטורקים שנשים אצלם כסף".
סוכני הנסיעות מקווים שהיחסים עם הטורקים ישתפרו, בכל זאת זה היעד המועדף והזול, ועד שזה יקרה סומכים על הדלק - מחיר חבית בשנה שעברה הגיע ל- 140$ ועכשיו מדברים על 40$ לחבית, כאשר הדלק הסילוני הוא מרכיב מכריע במחירי הטיסות, לכן באופן טבעי המחירים יורדים.
המלחמה, הדלק והירידה בביקושים מובילים להוזלה המיוחלת - מחירי הנופשונים משמעותית זולים בהשוואה לשנה שעברה. חבילת נופש לברצלונה תעלה לאדם 300 שקלים פחות, אם תבחרו בלונדון תחסכו יותר מ-400 שקלים, טיסת אל על לניו יורק זולה ב-10%, ובטיול לסין תחסכו 600 שקלים (על פי נתונים מוואלה טורס).
במיתון הצפוי ב-2009 סוכני הנסיעות חוששים בעיקר מהמבחן הבא: עוד שלושה חודשים פסח ובדרך כלל אין מקום על הטיסות. אם חודש ינואר מעיד על מה שצפוי בהמשך, יכול להיות שהמחירים עוד ירדו.