כבר תקופה שבאירופה מתמודדים עם עלייה תלולה בתחלואה שגורמת ללא מעט סגרים והגבלות חדשות. זה התחיל עם וינה שנכנסה לסגר הרמטי, המשיך עם ביטולים של שווקי כריסמס שונים והמשיך עo כוננות גבוהה בעקבות הווריאנט החדש שמדאיג את העולם. זה מה שקורה כרגע במספר מדינות מרכזיות ביבשת:
שימו לב! העידכונים נכונים ליום א' (28.11) ומשתנים כל הזמן. יש להתעדכן בצורה פרטנית לפני כל נסיעה, על ההגבלות החדשות בכל מדינה.
שוויץ
שוויץ הטילה בידוד של 10 ימים על מטיילים שמגיעים מבריטניה, צ'כיה, הולנד, מצרים ומלאווי. נכון לעכשיו, שוויץ אינה מכניסה אל שטחה אנשים שמגיעים ממדינות בהן התגלה הווריאנט החדש ולכן תנאים אלה חלים כמובן גם על ישראלים שמחזיקים בדרכון ישראלי.
הולנד
הרשויות החליטו כי מקומות אירוח ותרבות כגון בתי קפה, מוזיאונים ובתי קולנוע, יהיו חייבים להיסגר עד השעה 17:00, לפחות בשלושת השבועות הקרובים. הולנד חווה את אחד מגלי הקורונה הקשים באירופה על אף העובדה כי 85 אחוזים מהאוכלוסייה הבוגרת מחוסנת. נכון לשעה זו, ישראלים עדיין יכולים להיכנס להולנד, אך חשוב להתעדכן בהתפתחויות.
61 נוסעים מתוך יותר מ-600 בשתי טיסות ממדינות דרום אפריקה בשבת נמצאו חיוביים לנגיף הקורונה ונמצאים בהסגר באמסטרדם. ווריאנט האומקירון עשוי להימצא בחלק מאותם 61 נוסעים שנבחנו חיוביים, אמרו הרשויות בהולנד.
גרמניה
עדיין ניתן להגיע לגרמניה, כאשר כל המגיעים למדינה מגיל 12 חייבים להציג הוכחה לחיסון, החלמה או בדיקת קורונה שלילית מאושרת, ללא קשר לאן הם מגיעים ובאיזה אמצעי תחבורה. דרישה זו תישאר בתוקף עד 15 בינואר 2022.
במינכן, אושרו שני המקרים הראשונים של הווריאנט החדש במדינה, בעוד שקיים חשש למספר מקרי הדבקות נוספים.
בריטניה
גם בבריטניה דווח על שני מקרים מאומתים עם קשר לטיסות המגיעות מאפריקה, אך עדיין אין כוונה למנוע מתושבים מלטוס: "אנחנו לא מתכוונים לעצור אנשים לנסוע אבל נדרוש מכל מי שנכנס לבריטניה לעבור בדיקת PCR עד סוף היום השני לאחר הגעתם ולהתבודד עד שתהיה להם תוצאה שלילית", אמר ג'ונסון במהלך מסיבת עיתונאים בשבת אחר הצהריים. עם זאת, בריטניה החמירה בשבת את הכללים שלה לגבי חבישת מסכות בחללים סגורים.
צרפת
תיירים מחוסנים לחלוטין רשאים להיכנס לצרפת ללא הגבלות. עם זאת, עליהם להציג הוכחה לחיסון ולמלא טופס כניסה המציין שאין להם תסמינים של קורונה.
עד כה לא התגלו מקרים בצרפת של וריאנט האומיקרון במדינה.
איטליה
עשרים ערים במחוז הצפוני באיטליה נכנסו ביום רביעי לסגר חלקי במאמץ לבלום את שיעורי ההדבקה הגוברים של הקורנה לקראת עונת התיירות החורפית. על מנת לצמצם את הסיכון להתגברות ההדבקות, הרשויות האיטלקיות הודיעו כי יחולו נהלים מחמירים מהשבוע הראשון של דצמבר. אנשים לא מחוסנים או שלא החלימו, לא יורשו עוד לגשת למספר מקומות ופעילויות ציבוריים, כגון ברים, מסעדות, תיאטראות, בתי קולנוע, מועדונים, אירועי ספורט וחדרי כושר. הסיבה לכך היא שהחל מה-6 בדצמבר ייכנס לתוקף טופס מעודכן של ה-Green Pass האיטלקי.
המכון הבריאותי הגבוה של איטליה (ISS) הודיע בשבת בערב כי מקרה ראשון של וריאנט אומיקרון זוהה במדינה אצל אדם ששהה לאחרונה במוזמביק.
בלגיה
בלגיה הקשיחה השבוע את ההגבלות כדי לעצור את התפשטות הנגיף, וחייבה אנשים לעבוד מהבית ארבעה ימים בשבוע עד אמצע דצמבר.
בלגיה הפכה למדינה הראשונה באיחוד האירופי שדיווחה על מקרה של נוסע שחזר ממצרים.
אוסטריה
אוסטריה עדיין נמצאת בסגר שהחל עוד לפני החשש הגדול להתפרצות האומיקרון ברחבי העולם.
סלובקיה
סלובקיה הלכה בעקבות אוסטריה עם סגר של שבועיים שכולל סגירת מסעדות ועסקים בתקווה לבלום את התפרצות הקורונה במדינה.
צ'כיה
בצ'כיה הוחלט על סגירת בתי העסק, כולל ברים ומסעדות מהשעה 22:00 כאשר מספרי הנדבקים בקורונה ממשיכים לטפס ונכון לעכשיו מדובר בהגבלות לחודש, אך לפי המצב נראה כי ההגבלות יימשכו.
רשויות הבריאות בצ'כיה הודיעו שהן מצאו מקרה חדש של אומיקרון באדם שהגיע מנמיביה.
מחוץ לאירופה
ארצות הברית
ארצות הברית נערכת לגילויו של הווריאנט החדש בשטחה, כאשר גם היא מגבילה את הטיסות אל וממדינות אפריקה שאצלן התגלה הווריאנט. ישראלים עדיין רשאים לטוס לארצות הברית, אך יש לשים לב להנחיות החדשות, כאשר בניו יורק מכריזים על מצב חירום שיכול להתפתח לכדי הגבלות תנועה.
בארה"ב, ד"ר אנתוני פאוצ'י, המומחה הבכיר בממשל למחלות זיהומיות, אמר שהוא לא יתפלא אם הגרסה של אומיקרון כבר נמצאת במדינה. לדבריו "עדיין לא זיהינו אותו, אבל כשיש לך וירוס שמראה את דרגת ההדבקה הזו...הוא כמעט תמיד הולך בסופו של דבר לעבור לכל מקום".
הודו
בניגוד לרוב מדינות העולם שמקשיחות עמדות, ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, אמר לגורמים רשמיים ביום שבת לבחון את התוכניות להקלה על הגבלות הנסיעה. השבוע רשמה הודו את העלייה הקטנה ביותר במספר מקרים חדשים מזה שנה וחצי, עקב עלייה בחיסונים ונוגדנים בחלק גדול מאוכלוסייתה מהדבקות קודמות. עם זאת, מדינת קרלה הדרומית הודיעה על חובת בידוד לכל הנכנסים הבינלאומיים למדינה, כששאר הודו בוחנת את האפשרויות.