מומחי נסיעות מתריעים מפני סכנה לנופשים, ומבקשים מהם לגלות ערנות לגבי שלל מחלות שנמצאות במגמת עלייה, כולל כמה שפעם היו מוגבלות לאזורים טרופיים, אך כעת צצות ביעדים פופולריים באירופה כמו ספרד, יוון ואיטליה. אחד מאותם מפגעים עלול לגרום לחבורות שמתפתחות רק 10 שבועות לאחר החזרה מהחופשה.
את האזהרה האחרונה העלתה קלאודיה טוואני, גורו נסיעות, ששיתפה את העוקבים מפני עקיצת יתוש בעייתית: "אחת העצות החשובות ביותר לאנשים שיוצאים לחופשות ביעד טרופי הוא תמיד להתכסות כדי להימנע מעקיצות יתושים, או למרוח חומר דוחה יתושים. עקיצת יתושים עשויה להיראות בלתי מזיקה, אך ההשלכות עשויות להיות הרות אסון, למשל, מחלת קדחת דנגי או קדחת צהובה".
>> אזהרה לתיירים: בעלי חיים ארסיים אותרו בחופים של יעד הקיץ הפופולרי
>> אזהרה למטיילים: חשש באירופה מהידבקות של תיירים רבים בנגיף
טוואני פירטה את הסכנות ואמרה, "לדוגמה, אתם עלולים לקבל זיהום מזחל זבוב המועבר על ידי עקיצת יתוש פשוטה. הזבובים הללו חיים במערכת יחסים סימביוטית עם יתושים, עליהם הם מטילים את הביצים שלהם. היתוש עוקץ את האדם ומעביר אליו את הביצים, כש-10 שבועות אחרי כן הזחל מתפתח במלואו ויוצא מהגוף, ושם הוא למעשה יוצר את הקן שלו".
לפי טוואני, "התסמינים יכולים להיות חבורה בלתי מוסברת במקום שאותו היתוש עקץ, ואחר כך היא הופכת למגרדת ביותר עם הפרשות נוזלים. הנגע ונוכחות הזחל גורמים גם לדלקת בבלוטות הלימפה שחייבות להיות מטופלות בקורטיזון, וכך החרק יוצא כשהוא מפותח במלואו או שאין ברירה אלא להוציא אותו בניתוח".
דיילת האוויר לשעבר, רס מרטי, בעלת תואר בתיירות, התראיינה למגזין Gloucestershire Live והזהירה: "כמה מהמחלות הנפוצות ביותר עלולות להיות מסוכנות מאוד, במיוחד במדינות טרופיות בחצי הכדור הדרומי, כוללות קדחת צהובה, טיפוס הבטן, מלריה וצהבת". היא ממשיכה ואומרת כי "לרוב, מחלות אלו מועברות באמצעות בליעת מזון ומים מזוהמים, עקיצות יתושים או מגע ישיר עם אדם מזוהם. הדרך הטובה ביותר להפחית את הסיכונים של המטיילים ככל האפשר היא להתייעץ עם רופא המתמחה במחלות טרופיות ולברר לגבי חיסונים מומלצים ואמצעי מניעה. חלק מהמדינות כמו מאוריציוס דורשות גם הוכחה לחיסון נגד קדחת צהובה בביקורת הדרכונים. כמו כן, מטיילים לעתים קרובות מזלזלים באיום של כלבת שיכולה להתרחש גם בחלק ממדינות אירופה".
מומחה הנסיעות וסוכן החופשות הנס מאסט, כינה את הזיקה והקדחת הצהובה כמקור המרכזי לדאגה: "לפני יציאה לחופשה, אנשים צריכים ללמוד כמה שיותר על הסיכונים הבריאותיים ביעד שלהם. זה אומר לברר על כל גל של התפרצויות של מחלות, חיסונים נדרשים ואיכות מתקני הבריאות באזור. כמו כן, על הנוסעים להביא ערכת עזרה ראשונה מלאה המתאימה לצורכי הבריאות שלהם ולמקום אליו הם הולכים. תרופות מרשם, משככי כאבים ללא מרשם, תרופות לשלשול ודברים אחרים לטיפול בפצעים קטנים.
"דוחה חרקים חזק נחוץ כדי למנוע מחלות רבות המופצות על ידי יתושים, כמו קדחת צהובה, קדחת דנגי, מלריה ונגיף זיקה. יש למרוח חומרים דוחי יתושים יחד עם לבישת מכנסיים ארוכים וחולצות עם שרוולים ארוכים ושינה מתחת לכילה".