בעקבות לא מעט פיגועי דקירה שהיו לאחרונה בגרמניה, הממשלה הודיעה על צעד חריג של הידוק הגבולות היבשתיים שלה ופיקוח קפדני, במה שהיא כינתה כ'ניסיון להתמודד עם הגירה לא סדירה ולהגן על הציבור מפני איומים כמו קיצוניות אסלאמית'. הצעד הזה עשוי גם להשפיע על תיירים שירצו לעבור את הגבול למדינה כחלק מטיול יבשתי.

ההגבלות יתחילו ביום שני, 16 בספטמבר, וימשכו נכון לעכשיו שישה חודשים, כך על פי שרת הפנים של המדינה, ננסי פאסר (Nancy Faeser). גרמניה גובלת בלא פחות מ-9 מדינות: בלגיה, צרפת, שוויץ, הולנד, אוסטריה, צ'כיה, פולין, דנמרק ולוקסמבורג. העובדה הזו גורמת לה להיות בסיכון גבוה לחדירת קיצוניים ומהגרים. 

בנוסף, הממשלה גם בנתה תוכנית המאפשרת לרשויות לדחות את כניסתם של מהגרים נוספים בגבולות גרמניה, מבלי להוסיף פרטים על סיבת הסירוב. כל ההגבלות הללו הן חלק מסדרה של צעדים שגרמניה נוקטת כדי להקשיח את עמדתה בנוגע להגירה בלתי חוקית בשנים האחרונות, זאת כאמור בעקבות עלייה במספר הכניסות של מהגרים שנמלטו ממלחמה ומעוני במזרח התיכון.

"אנחנו מחזקים את ביטחון הפנים וממשיכים בקו הקשה שלנו נגד הגירה בלתי חוקית", אמרה פאסר, וציינה כי הממשלה הודיעה לנציבות האירופית ולמדינות השכנות על הידוק הפיקוח המתוכנן.

כבר בחודש מרץ האחרון דיווחנו על כך שהוגשה הצעת חוק בפרלמנט הגרמני שמטרתה לאסור את כניסתם של תיירים שיסווגו כמסוכנים על ידי הרשויות, ובהם גם קיצוניים פוליטיים ודתיים. בהצעה הוזכרה המלחמה בישראל כאחת הסיבות שהובילו להגשתה, מתוך חשש שגורמים מסוכנים יחדרו למדינה ויבצעו בה פעולות טרור או ישפיעו על אחרים.