גורמי ביטחון מערביים מאמינים כי שני מכשירים דליקים, שנשלחו דרך חברת המשלוחים הבין-לאומית DHL, היו חלק ממבצע סודי רוסי שמטרתו הייתה להצית אש במטוסי משא או נוסעים שיעדם ארה"ב וקנדה. כך לפי הוול סטריט ג'ורנל שטוען כי המזימה הזו היא חלק מהתוכנית של רוסיה ובעלות בריתה לפגוע בארצות הברית ובאזרחיה.
הטענות הללו עולות לאחר שבחודש יולי האחרון התפוצצו שני מכשירים במרכזים לוגיסטיים של חברת המשלוחים, האחד בלייפציג שבגרמניה והשני בבירמינגהם שבאנגליה. חוקרים וסוכנויות ביון באירופה הצליחו לפענח את הפצצות: מכשירי מסאז' חשמליים שהוחדר להם חומר דליק המבוסס על מגנזיום, והיו רגע לפני עלייה למטוס.
המשטרה הגרמנית שבחנה חיקויים של המכשירים ציינה כי ברגע שמגנזיום נדלק קשה לכבות אותו באמצעות מערכות הכיבוי המותקנות ברוב המטוסים, מה שיכול היה להכריח את הטייסים לבצע נחיתת חירום. יתרה מכך, אם המטוסים היו נמצאים מעל האוקיינוס ובמרחק רב מהחוף, קיים סיכוי סביר שהם היו מתרסקים במים.
כאמור, החקירה הובילה למסקנה כי מדובר בחלק ממזימה רוסית רחבה יותר. גורמי ביטחון מציינים כי המכשירים, שנשלחו דרך ליטא לבריטניה, שימשו כניסוי לבחון כיצד ניתן להבריח מכשירים דליקים למטוסים המיועדים למדינות צפון אמריקה.
משרד התובע הלאומי בפולין הודיע על מעצרם של ארבעה אנשים חשודים והאשים אותם בפעולות של חבלה או טרור בשירות סוכנות ריגול זרה. פולין פועלת כעת בשיתוף פעולה עם מדינות אחרות במטרה לאתר לפחות שני חשודים נוספים. על פי ראש סוכנות מודיעין החוץ בפולין, פאבל שוטה, האשמים הם סוכני ריגול רוסים: "איני בטוח שהמנהיגים הפוליטיים ברוסיה מודעים להשלכות אם אחד מהמשלוחים הללו היה מתפוצץ ומוביל לאירוע עם נפגעים רבים", אמר שוטה. מנגד, דובר הקרמלין, דמיטרי פסקוב, השיב על שאלת הוול סטריט ג'ורנל ואמר: "מעולם לא שמענו האשמות רשמיות על מעורבות רוסית", והוסיף כי "מדובר בהשמצות חסרות בסיס שמקורן בתקשורת".
לפי הרשויות באירופה, רוסיה עומדת מאחורי מספר אירועים ביטחוניים ביבשת הכוללים הצתות בבריטניה ובצ'כיה, התקפות על צינורות וכבלי תקשורת במדינות הבלטיות, וכן שיבושים במקורות מים בשוודיה ובפינלנד. מוקדם יותר השנה, ארה"ב הזהירה את גרמניה כי רוסיה מתכננת לחסל את מנכ"ל Rheinmetall, יצרנית הנשק הגרמנית המספקת סיוע לאוקראינה.
DHL, הממוקמת בגרמניה, משתמשת במטוסי משא ונוסעים להובלת חבילות. דוברת החברה אישרה כי המכשירים הדליקים שהוצתו ביולי הועברו במטוסי מטען והוסיפה כי החברה משתפת פעולה עם הרשויות. רשות התחבורה האמריקאית סירבה להגיב על המקרה המיוחס. היא ציינה כי עבדה עם חברות תעופה אמריקאיות וזרות כדי ליישם אמצעי בטיחות נוספים במשלוחים אוויריים כחלק ממאמצים מתמשכים לשיפור הבטיחות. בריטניה חוקרת את המכשיר שהתלקח בבירמינגהם ופועלת בשיתוף פעולה עם רשויות אכיפת החוק באירופה.