בשנה האחרונה לא מעט ישראלים טסו לגיאורגיה כתחליף למדינות כמו טורקיה, מרוקו ואף סיני וירדן, שנסגרו בגלל המלחמה. יחד עם זאת, לא מעט דיווחו על מקרים של עוקצים ומחירים יקרים שהפתיעו אותם בעיקר לנוכח העובדה שזה אמור להיות יעד זול.

כך למשל, דרור ואשתו הגיעו לפני כמה ימים לדיוטי פרי בטביליסי, בירת גיאורגיה, ונאלצו לשלם כל אחד בנפרד על מיץ תפוזים וכריך גבינה כ-80 שקלים. "היינו בהלם", הם אומרים. "זו מדינה שאמורה להיות זולה משמעותית אבל היא אפילו יותר יקרה מישראל. בדיוטי פרי בישראל ובאירופה לא גובים כאלה מחירים עבור כריך גבינה ומיץ תפוזים. זה פשוט שוד.

בשדה התעופה בבטומי, דני שילם על טוסט ובקבוק מים קטן סכום ששווה בערכו ל-70 שקלים. "חשבתי שאולי התבלבלו במחיר ושזו טעות אבל המוכרת התעקשה שזה המחיר. זה מטורף שגיאורגיה הפכה להיות יותר יקרה מישראל, שלא לדבר על טורקיה".

בטומי גיאורגיה (צילום: 
Vedat Kandem, shutterstock)
לא מעט ישראלים התאכזבו מהמחירים הגבוהים | צילום: Vedat Kandem, shutterstock

לא מעט ישראלים הופתעו מכך שגיאורגיה התייקרה משמעותית בשנתיים האחרונות בשופינג, במסעדות, במועדונים, בברים ובשדות התעופה. "אי אפשר להתווכח עם המוכרים לגבי המחירים של המוצרים. הם חסרי סבלנות, גסי רוח, מדברים בצורה לא יפה", ציין יוסי.

יורם, ישראלי המתגורר בגיאורגיה, הסביר את יוקר המחיה וההתנהלות הלא נעימה של העובדים בחנויות ובמסעדות: "זה נכון שהמחירים בדיוטי פרי של טביליסי יקרים מאוד יחסית לישראל ולשדות תעופה אחרים באירופה. גם לגבי השירות בחנויות זה נכון, לעובדים בחנויות אין אישור מהבעלים לעשות הנחות או להתמקח עם הקונים, אחרת יפטרו אותם. צריך להבין שחוקי העבודה במדינה כמעט ולא קיימים. אין וועדי עובדים ואפשר לפטר עובד מהרגע לרגע".

גם במסעדות הישראלים הרגישו בשינוי. "הגענו למסעדה בבטומי שהיו לגביה המלצות טובות. היחס של המלצרים והמנהל היה מזלזל מאוד וכשהערנו להם על זה שהמנות שקיבלנו לא תואמות את מה שיש בתפריט ושחלקן לא טעימות ובעייתית, המנהל התעקש שנשלם על החשבון שלא תאם את מחירי המנות", סיפרה ל'. "התווכחנו איתו אבל הוא איים להזמין משטרה ושיעצרו אותנו אם לא נשלם".

טביליסי גיאורגיה (צילום: Viktor Kochetkov, shutterstock)
התחליף של טורקיה הפך להיות יקר מאי פעם | צילום: Viktor Kochetkov, shutterstock

בנוסף, היו כמה ישראלים שנעקצו על ידי מקומיים בבטומי שמכרו מיץ רימונים טבעי בצמתים של הרחובות. הם נאלצו לשלם בין 100 ל-140 שקל לכוס רימונים. "ראינו אישה מבוגרת ברחוב אמרנו בוא נעשה מצווה נקנה ממנה מיץ רימונים", אומרת נורית. "המוכרת ביקשה 140 שקלים לכוס מיץ רימונים. חשבתי שאולי היה התבלבלה אבל היא התעקשה שזה המחיר. סירבתי לשלם ואז היא איימה להתקשר למשטרה. מיד הבנתי שזה עוקץ".