בזמן שאצלנו עסוקים בתקופת החגים, באירופה, ובעולם כולו, נערכים בימים אלה לקראת הכריסמס. החגיגות והאווירה הקסומה מתחילים בדרך כלל באמצע נובמבר, אז נפתחים השוקים השונים בערים המרכזיות, ואלה נמשכים לרוב עד השנה החדשה.
בשנים האחרונות, לא מעט ישראלים נוהגים לטוס בחודשים נובמבר-דצמבר, אז מחרי הטיסות גם צונחים אחרי החגים, כדי ליהנות ממזג האוויר הקר, האורות הצבעוניים, הסיילים ומהאווירה המיוחדת.
לצד כל אלה, בימים האחרונים התפרסמו מספר דיווחים על כך שיש מקומות שהולכים השנה לצמצם מאוד את כמות קישוטי האורות המפורסים, היות ואלו גורמים לבזבוז חשמל גדול. לאחרונה פירסמנו שבאירופה נערכים לחורף חסכוני במיוחד, במהלכו ייקבעו הגבלות ומכסות על צריכת החשמל ביבשת בעקבות משבר האנרגיה באירופה, שנובע בין היתר בעקבות המלחמה של הרוסים באוקראינה שהקפיצה את מחירי הגז הטבעי.
כך למשל, בגרמניה כבר החלו מחאות הקוראות למדינה להגביל את השימוש באורות החג על מנת לחסוך באנרגיה. ממשלת גרמניה כבר הודיעה על מספר צעדים שנועדו לצמצם את צריכת חשמל, אך עניין אורות החג לא עלה בתוכם, בטח שלא לגבי אזרחים פרטיים שרוצים לקשט מאת ביתם.
ככל שמתקרב החג וההכנות אליו, במדינה מתקשים להתעלם מהבזבוז הרב שהוא מביא איתו. "אנחנו לא קוראים לבטל את החג", אומרים בארגון DUH שפועל למען הגנת הסביבה. "אלה כמובן יכולים וצריכים להתקיים גם השנה אך ניתן להימנע ממופעי אורות גרנדיוזיים כמו שהיו בשנים קודמות".
בארגון מציינים שבשוויץ למשל כבר הודיעו שרשתות הכולבו הגדולות לא יימכרו השנה תאורות חג. "לא מספיק שנצמצם את האורות במרחב הציבורי, אלא צריך להתמתן גם בבתים הפרטיים, בחזיתות של דירות ובגינות. בשנים האחרונות הצריכה גדלה מאוד".
גם בספרד ובפורטוגל כבר הודיעו שיצמצמו השנה את הכמות של אורות חג המלש. כך למשל, ראש עיריית אליקנטה (Alicante) בספרד הציעה לכל העיריות באזור לכבות השנה 20 אחוז מאורות הכריסמס.
בנוסף, ממשלת פורטוגל פרסמה השבוע קווים מנחים בהם ההמלצה להדליק את אורות חג המולד רק בין 6 בערב ועד חצות, למשך חודש אחד בלבד.
מי שעדיין לא הוציאה הודעה כלשהי בעניין היא ממשלת בריטניה, המדינה הכי מקושטת שיש. נכון לעכשיו לא מסתמן שיהיו בה הגבלות כלשהן ופארק ווינטר וונדרלנד המפורסם בלונדון צפוי להיפתח ב-18.11.