כדי לחוות כמו שצריך את האמנות של ג'ייסון טיילור (36), צריך לצלול עמוק. עשרים וחמישה מטרים מתחת לפני הים, למען הדיוק. אחרי שעבד כמדריך צלילה ברחבי העולם ולמד אמנות, החליט הפסל הבריטי לשלב את תחומי העניין שלו והקים בשנת 2006 מוזיאון תת ימי באי גרנאדה בקריביים.
במבט ראשון נראים הפסלים כמו שרידים מתרבות עתיקה ששקעו בים, עד שמבחינים בסצנות יומיומיות יותר, כמו דמות היושבת ליד שולחן ועליו מכונת כתיבה. למעשה מדובר בשילוב של תיל, פלדה ובטון.
בניגוד לבטון שמעל פני המים, כאן החומר דווקא תורם לטבע. האלמוגים במפרץ מולינר, שבמימיו נמצא המוזיאון, סבלו מפגיעות רבות בעקבות סערות בשנים האחרונות. פסליו של טיילור הפכו לבסיס שעליו יכולות השוניות לצמוח מחדש. בנוסף, מצהיר טיילור, המוזיאון נועד למשוך צוללנים ולהרחיק אותם משוניות האלמוגים ששרדו.
"הפארק יוצר נקודת השקפה שונה לגמרי על העולם", מבטיח טיילור לצוללנים ולמשנרקלים שיבקשו לראות את המראה הסוריאליסטי והמרשים. "עצמים נראים גדולים יותר ב-25 אחוז והרבה יותר קרובים. הצבעים נראים שונים לגמרי מתחת למים".
לאחר שזכה לתהילה עולמית בזכות הגלריה בקריביים, שוקד טיילור על מיזם שאפתני הרבה יותר: הקמת מוזיאון תת ימי בקאנקון, אחד החופים הפופולאריים ביותר בחצי האי יוקטן במקסיקו, שבו מבקרים מדי שנה 750 אלף תיירים. לא פחות ממאתיים פסלים הושלמו ומחכים כרגע לצלול לחלל התצוגה הרטוב.
על פי התכניות, המוזיאון החדש יכלול צבא של ארבע מאות דמויות בטון של גברים ונשים בגודל מלא, המדמות את ההתקדמות האנושית במהלך המאות האחרונות. בהמשך יוזמנו אמנים נוספים להציג את יצירותיהם מתחת למים.