אירוע הירי במופע במלון מנדליי ביי בלאס וגאס, שהביא למותם של לפחות 20 בני אדם ולפציעתם של יותר ממאה אחרים, טלטל עיר שבימים כתיקונם מתמקדת בבילויים, הימורים ונופש, ועלול לפגוע בכלכלתה, המבוססת כמעט לחלוטין על תיירות.
מספר שיא של תיירים ביקרו בלאס וגאס בשנה שעברה, והתיירים האלה גם הוציאו בעיר סכום שיא של כסף, לפי דו"ח שהוצג במארס האחרון בפני רשות הכנסים והתיירות של לאס וגאס. 42.9 מיליון אנשים ביקרו בדרום מדינת נוואדה, והוציאו 35.5 מיליארד דולר – עליה של 16.3% לעומת 2015, לפי האנליסט הכלכלי ג'רמי אגוורו, שהציג את הדו"ח.
פיגועי הטרור שפקדו בשנים האחרונות כמה מיעדי התיירות הפופולריים בעולם בהחלט הרתיעו תיירים מסוימים, אך לא פגעו בצורה קשה מדי בתעשייה. ב-2016, למשל, ירד מספר המבקרים בצרפת ב-4%, בעקבות פיגועי הטרור בפריז בנובמבר 2015. הירידה זו הובילה לראשונה מזה שנים רבות לירידה במספר התיירים במערב אירופה, דווקא בתקופה שבה התיירות בכל העולם היתה בעליה.
הכנסות ישירות מתיירים מהוות יותר משליש מהתמ"ג של דרום מדינת נוואדה, האזור שכולל את עמק לאס וגאס. כשמביאים בחשבון גם הוצאות שקשורות באופן עקיף לתיירות, הרי שהמגזר אחראי ל-58% מהתמ"ג של דרום נוואדה. אחד מכל ארבעה אנשים בדרום נוואדה עובד בתעשיית התיירות – תעשייה שרבות מהמשרות בה הן בשכר נמוך - מה שהופך את תושבי לאס וגאס לתלויים מאוד בתיירים, וחשופים מאוד למשברים.
כך היה, למשל, בעיצומו של המשבר הכלכלי של 2008, כשתעשיות התיירות וההימורים סבלו מירידה במספר המבקרים ובהוצאותיהם. לאס וגאס גם היתה אחת הערים שנפגעו בצורה הקשה ביותר במשבר הסאבפריים. בועת הנדל"ן בעיר, שהתנפחה בעקבות הלוואות סאבפריים זולות לעובדי בתי הקזינו, התפוצצה. מחירי הנדל"ן צנחו כמעט בשני שלישים. אצל כמעט 70% מבעלי הבתים בנוואדה ירדו המחירים בתקופת המשבר אל מתחת לערך המשכנתא, ואחרים ראו את בתיהם מעוקלים. ב-2010 אחד מכל עשרה בתים בעיר היה בהליכי עיקול, כמעט פי חמישה מהשיעור בארה"ב כולה, לפי נתוני חברת ריאלטי-טרקס.
מאז המשבר הצליחה לאס וגאס להתאושש. התמ"ג שלה צמח בין 2010 ל-2015 ב-8.9%, ובמחקר של ברוקינגס היא דורגה במונחי צמיחה במקום ה-29 מבין 100 המרכזים העירוניים הגדולים בארה"ב. מספר המשרות בעיר גדל ב-14.1% באותה תקופה, ומספר החברות שהוקמו בה גדל ב-5.9%. עם זאת, מבינים כעת בעיר כי אחת המשימות החשובות ביותר על סדר היום היא גיוון הכלכלה.
מדינת נוואדה עשתה בשנים האחרונות מאמצים לגוון את הכלכלה באמצעות תוכנית שכוללת חקיקה לקידום תוכניות הכשרה, עידוד חינוך ציבורי ומתן הלוואות לעסקים קטנים תוך הפחתת הבירוקרטיה. המדינה גם העניקה הטבות מס נדיבות כדי למשוך חברות כמו טסלה, שבונה מפעל בצפון נוואדה והתחייבה להשקיע 37.5 מיליון דולר בתוכניות לימודי מדעים בבתי הספר הציבוריים במדינה.
אחד ממנועי הצמיחה החדשים שמנסה לאס וגאס לטפח הוא תעשיית ההיי-טק. אחת מחברות הטכנולוגיה המצליחות שיצאו מהעיר היא סוויץ', שמנהלת מידע עבור אלפי חברות בארה"ב. חברת ענק אחרת שמגיעה מהעיר היא זאפוס, קמעונאית מקוונת של נעליים ובגדים שנרכשה על ידי אמזון אך ממשיכה לפעול בה ולתרום לכלכלתה.
טוני שיי, מייסד זאפוס, הודיע ב-2012 כי יזרים 350 מיליון דולר להחייאת אזור הדאונטאון של העיר, בתקווה כי הוא ייהפך "לבירת הלמידה המשותפת והעבודה המשותפת של העולם". המגזין "וויירד" כינה את העיר ב-2014 "ארץ החלומות של הסטארט-אפים" והאתר Recode הכריז עליה כ"טקטופיה הגדולה של ארה"ב". בשנים שחלפו מאז חלה האטה וסטארט-אפים רבים נסגרו או עברו מלאס וגאס, אך סצנת הסטארט-אפים עדיין צומחת. בנוסף, עיריית לאס וגאס משקיעה 500 מיליון דולר בפיתוח תשתיות היי-טק במטרה להפוך את העיר לעיר חכמה עד שנת 2025.
הכתבה פורסמה במקור ב-The Marker
איזיג'ט מתכננת להטיס אתכם במטוס שלא מרעיש ולא מזהם
50 איי יוקרה: פרויקט התיירות הסעודי בים האדום מקבל תמיכה לא צפויה