בסוף השבוע האחרון תועדו עשרות תיירים שנאלצו ללכת במים עמוקים עד הצוואר בעודם מחזיקים את התיקים והמזוודות שלהם. זאת רק כדי לעלות על המעבורת לעיירת הנופש קיסאמוס מחוף באלוס בכרתים, למרות חוק שעבר בחודש יוני שהורה להקים רציף צף במקום הרחצה הפופולרי.

תמונות של תיירים שעולים ויורדים מהמעבורת ומצטופפים בים החלו להופיע ברשתות החברתיות, כשאנשים מתייחסים לתנאי הצפיפות בחוף כלא בטוחים. תיירים מעדו, היטלטלו וצללו כדי לרדת מחלקה האחורי של המעבורת ישירות למים העמוקים. כלי תקשורת מקומיים דיווחו כי בסוף השבוע הזה תובא פלטפורמה צפה לחוף, והיא ככל הנראה תהיה זמינה למבקרים החל מיום שני. זאת בתקווה לשים קץ לתנאי הצפיפות המסוכנים שתועדו אתמול.

תיירים ששהו במקום סיפרו כי המצב היה מסוכן והיה עלול להסתיים באסון: "אני רוצה לדווח על המצב הבלתי מתקבל על הדעת ששורר בהורדה ובעלייה למעבורת בבאלוס", אמרה אישה שהייתה בחוף לאתר החדשות. "אנשים צריכים ללכת דרך מים עד צוואר כדי להגיע לשפת הים. קשישים לא מסוגלים ללכת", אמרה אישה אחרת ששהתה בחוף ל-Zarpanews. היא הוסיפה כי "רובם נשארו על הספינה מרוב פחד. רק כ-40 איש ירדו וכולם חזרו כועסים ומאוכזבים".

לפי עמוד הפייסבוק של קיסאמוס, e-Kissamos, ההחלטה להתקין את הרציף הצף התקבלה כאמור בחודש שעבר. "זה נקבע בהחלטת המשרד לאיכות הסביבה שפורסמה בעיתון הממשלתי ביום שלישי", כתב סטברוס קארפילקיס, מנהל עמוד הפייסבוק. "בעיקרון, המשרד לאיכות הסביבה מאמץ את הצעת עיריית קיסאמוס כך שהורדת כל הנוסעים תתבצע ברציף הצף (עד השנה חברה אחת השתמשה ברציף הצף, מעתה והלאה כולם ישתמשו בו)".

הבעיה החלה כשהשר לענייני ים ולאיים החליט לאסור התקנת פלטפורמה צפה במטרה להגן על החוף מפגיעה ולהילחם בתיירות היתר. אולם לאחר הפצת התמונות, הרציף הצף יותקן מחדש במהירות. בשיחה עם אתר החדשות היווני ERT, ג'ורגוס מילונקיס, ראש עיריית קיסאמוס, הדגיש כי הסרת הרציף הייתה טעות. הוא אמר גם כי מדובר בבעיות שבאופן תיאורטי ניתן לפתור בחמש דקות, אבל הפתרונות מעוכבים לעתים קרובות על ידי בירוקרטיה, והזכיר כיצד תוכניות להתקנה מחדש של הרציף כבר היו מוכנות לפני שיא עונת התיירות.

כרתים הוא אחד מהאיים הפופולריים ביותר ביוון, אליו מגיעים כמעט 6 מיליון תיירים בכל שנה. יחד עם זאת, לא פעם עולות תלונות של מבקרים על התשתיות הישנות באי, כולל נמל התעופה המיושן של הרקליון ש"זכה" בתואר המפוקפק "נמל התעופה הגרוע באירופה". בתגובה, תושבי האי טוענים כי תיירות היתר היא זו שמובילה לשחיקת התשתיות וכי יש למצוא דרכים לשמור על הכנסות התיירות יחד עם שמירה על האי ועל תושביו.