לאחר ניסיון הפיגוע בהודו והפיצוץ שנשמע בניו דלהי בסמוך לשגרירות ישראל השבוע, נראה שהיחס לישראלים במדינה ממשיך להתדרדר. מטיילים ישראלים שהגיעו בימים האחרונים לאזור 'קרלה' (Kerala) ונכנסו למסעדה ולגסטהאוס הופתעו לגלות שהם אינם מקבלים ישראלים בגלל המלחמה בעזה.
"ישראלים שנכנסו למסעדה התקבלו בצורה ממש לא נעימה. עובדי המקום והמנהל ריכלו מאחורי גבם שהם לא רוצים ישראלים במסעדה ובגסטהאוס שלהם. זו תחושה ממש לא נעימה", שחזרה נוי. "הם הפנו מבטים לא נעימים ולא מיהרו בכלל לתת לנו שירות. מבחינתם הם ישמחו אם כף רגלם של המטיילים הישראלים לא תדרוך במקום. זה הפתיע אותי ואת החברים שלי כי הודו נחשבת מדינה ידידותית מאוד לישראלים".
> הרשימה השחורה: אלה כל המדינות שלא תומכות בישראל
רן, אחד המטיילים שהגיעו למקום, טען כי בעלי המקום והעובדים החליטו להחרים ישראלים בגלל שהם מזדהים עם תושבי עזה ומתנגדים למלחמה בעזה. מטיילים אחרים סיפרו שהם לא ידעו על התנהלות של בעלי המקום והתנהלו באופן דיסקרטי כשהגיעו לאכול ולא סיפרו שהם מישראל.
"אם אתה שואל אותי, צריך להחרים בעלי עסקים שמחרימים ישראלים. זה לא אופייני להודו' אבל אם יש כאלה שרוצים להחרים אותנו למה שנפרנס אותם? למה שנכנס פנימה בדיסקרטיות? אנחנו נפיץ את פרטי העסקים שמחרימים אותנו ונדאג שמטיילים ישראליים לא יגיעו אליהם", ציין רן. "למה אנחנו צריכים להסתתר מאחורי הזהות שלנו? יש מספיק מקומות שישמחו שנאכל ונישן אצלם. אנחנו לא צריכים להיות במקום של שונאי ישראל ובטח לא להשאיר אצלם את הכסף שלנו".
בנוסף, המטיילים הישראלים עימם שוחחנו ומטיילים ברחבי הודו, מספרים על החששות בעקבות מהמלצות המל"ל החדשות: 1. להימנע מפרסום תמונות ברשתות החברתיות או פרטי נסיעה ומיקום של בתי מלון בהם שוהים הישראלים. 2. לא להבליט שום סממנים ישראליים. 3. לשמור על ערנות מוגברת במקומות ציבוריים (מסעדות, ברים, מלונות ומועדוני לילה). 4. לא להגיע למקומות הומי אדם כגון קניונים שווקים שבהם נוהגים לבלות ישראליים רבים כדי למנוע ניסיון לפגוע בהם על ידי גורמי טרור.