המלחמה בישראל מכה גלים בכל העולם, אך לא רק בהפגנות בעד ונגד ישראל, אלא גם משפיעה על המצב הביטחוני והמתיחות במספר מוקדים. על פי ההערכות מודיעיניות, הפוקוס שמקבלת המלחמה כאן, עלול להקל על רוסיה במאמציה באוקראינה ומסיט את המבט מסין והניסיונות שלה לתקוף בטאייוואן. בנוסף לאלה, עולה גם החשש כי קוריאנה הצפונית, שעל פי הדיווחים גם תרמה נשק לחמאס, עלולה לנסות ולבצע מתקפה דומה בדרום קוריאה.
למרות שנכון לעכשיו ישראל לא פירסמה אזהרת מסע לתיירים ישראלים בדרום קוריאה, בימים אלה הצבא האמריקני מנהל תרגיל משותף עם הצבא הדרום קוריאני שאמור לדמות אירוע שבו חיילים מצבא קוריאה הצפונית יחצו את הגבול, יירצחו חיילים ואזרחים ויחטפו אנשים למדינה הצפונית הסגורה.
>> שמיים סגורים: אלה החברות הבודדות שעדיין טסות לארץ
>> "אני לא מרגישה בטוחה - אנחנו לא יוצאים מהבית"
>> "לא אופתע אם בטווח של שבועות מספר, ישראלים יצאו לנופשים קצרים"
מנהרות תת קרקעיות ליד סיאול
דרום קוריאה מקבלת מיליוני תיירים, כאשר בשנת 2019 שהייתה שנת השיא בתיירות העולמית, הגיעו למדינה כ-17.5 מיליון תיירים. התדמית של דרום קוריאה כמדינה עתידנית מונעת טכנולוגיה, עם הבירה סיאול שמובילה אותה, מצליחה להתרחב ולהפוך אותה לאחת המדינות המתקדמות בעולם. אך למרות זאת, הצל של המדינה מצפון תמיד מונח מעל ראשיהם של האזרחים והתיירים כאחד.
רבים מהמבקרים שמגיעים לדרום קוריאה תוהים לעתים קרובות על הנעשה בצד השני בקוריאה הצפונית. הסיפורים על מלחמת קוריאה והאופן שבו חצי האי הקוריאני חולק לשניים רבים. קשה להאמין שעם כל המתח הזה בין שתי הקוריאות, המרחק בין מגדלי הזכוכית העתידניים של סיאול, עיר של 11 מיליון איש, נמצאים בקושי 56 קילומטרים מהגבול של קוריאה הצפונית.
ישנן מספר חברות המפעילות טיולי יום לשטח המפורז בין המדינות (DMZ). לסיור ניתן לצאת אך ורק עם סיור מאורגן, שכן יש לו גישה אזרחית מוגבלת ודורש ליווי צבאי. אחת העובדות שקושרת בין קוריאנה הצפונית לבין החמאס, היא העובדה שבזמן שהצפון והדרום ניהלו שיחות שלום, קוריאה הצפונית החלה לחפור מנהרות תת-קרקעיות כדי לחדור לדרום. המנהרות מעולם לא הושלמו, אבל כשהתגלו בשנת 1984, התגלתה גם העבודה המאומצת שנדרשה כדי לבנות אותן, כשהמנהרה הארוכה ביותר שהתגלתה היא באורך של 1,082 מטר. אחת המנהרות קרובה באופן מטריד לסיאול (רק 44 ק"מ משם) ויכולה להעביר 30,000 חיילים בשעה.
תומכת במדינה פלסטינית עצמאית
העימות האיטי בקוריאה שונה מאוד בעוצמתו מהמלחמה בישראל. אבל ההיקף, המהירות והאכזריות הטבח של החמאס, שהגיע 20 חודשים לאחר שרוסיה החלה את מלחמתה עם אוקראינה, מספקים רקע עגום למי שמתמודדים עם המתיחות בגבול קוריאה.
ב-13 באוקטובר, התקשורת הרשמית של קוריאה הצפונית האשימה את ארה"ב בכך שזרעה את המשבר באמצעות התערבות במזרח התיכון, וכי ישראל "כבשה את שטחה של פלסטין באופן לא חוקי והפרה את האינטרסים של הפלסטינים". קוריאה הצפונית תומכת במדינה פלסטינית עצמאית, ובעבר גם תועדו מקרים של העברת נשק מקוריאה הצפונית לחמאס עד לשנת 2009 לפחות, אז נתפס בתאילנד משלוח של 35 טון של נשק קל, רקטות וכלי נשק אחרים בדרך למזרח התיכון.
למרות השימוש התכוף של קוריאה הצפונית הגרעינית ברטוריקה תוקפנית כלפי סיאול, הקונצנזוס בקרב המומחים הוא שפיונגיאנג לא צפויה לפתוח במתקפה קונבנציונלית על דרום קוריאה. בנוסף לכוחות המזוינים של דרום קוריאה, במדינה גם מוצבים כ-28,000 חיילים אמריקאים.
כאמור, המל"ל לא הוציא אזהרת מסע לדרום קוריאה, וגם ארצות הברית לא הוציאה אזהרה, למרות הפרסום בשבוע שעבר לאזהרת מסע עולמית. עם זאת, הרשויות בבריטניה מציינות כי רמת המתיחות והמצב הביטחוני בחצי האי הקוריאני יכולים להשתנות ללא הודעה מוקדמת וכי המתיחות עלולה לעלות בעקבות ניסויי טילים של קוריאה הצפונית ובמהלך תרגילי הצבא של דרום קוריאה וארה"ב.