עוד בשורות משמחות: לאחר ההודעה על פתיחת הגבול לסיני, ממשלת ירדן הודיעה שברצונה לפתוח את מעבר הגבול היבשתי עם ישראל לכניסת תיירים לאחר שהחליטה ליישם מתווה איי תיירות ירוקים, בדומה למה שעשו באילת. מטרת התכנית היא לאפשר כניסת תיירים תוך שמירה על ההנחיות לצד התמודדות עם משבר הקורונה.
הגבול של ישראל עם ירדן במעבר רבין סגור כשנה בדומה למעבר עם סיני. היחידים שהורשו להיכנס מירדן לישראל היו כ-700 פועלים שהגיעו לעבוד בבתי המלון בעיר אילת, זאת בזמן שהכלכלה הירדנית נשענת בחלקה הגדול על ענף התיירות ושנת הקורונה גרמה נזק של מיליארדי דולרים.
בירדן הבינו שללא כניסת תיירים, במתווה כזה או אחר, המדינה תקרוס כלכלית, שכן מאות אלפי בני אדם מועסקים בענף התיירות במדינה. "זו בשורה משמחת מאוד בעיקר לישראלים חובבי ירדן ולתיירים מחו"ל שלא יכלו להיכנס למדינה", טוען כפיר שוורץ בעל חברת הנסיעות "אהלן אולימפוס" המשווק חבילות נופש וטיולים מאורגנים של ישראליים ותיירים בארץ ובירדן. "השאלה האם ממשלת ישראל תרים את הכפפה ותפתח את מעבר רבין בדומה למתווה שבו מחר ייפתח מעבר טאבה לסיני או שפשוט תמסמס את העניין. ברגע שיוחלט על פתיחת המעבר לירדן אלפי ישראלים ייכנסו. יש ביקוש אדיר של ישראלים ותיירים לטיולים בירדן".
ההערכה: המעבר ייפתח לתיירים במהלך החודש הקרוב
מידי שנה חוצים את הגבול מישראל לירדן כ-100 אלף ישראלים ותיירים. מרבית הישראליים מעדיפים לבלות בבתי המלון בעקבה הנחשבים לזולים או לטייל באתרי טבע באזור כמו פטרה, ים המלח, וואדי רם.
מצב הקורונה בירדן מזכיר את זה שבארץ: 6,554 בני אדם מתו מהנגיף, 486 אלף החלימו וביממה האחרונה התגלו 7,120 מקרים חדשים של חולים. בירדן מקווים שעד סוף החודש שלושה מיליון אזרחים יחוסנו בחיסון השני.
בישראל טרם הכינו תכנית לפתיחת הגבול עם ירדן אבל ל-mako נודע כי מתנהלים דיונים בעניין וייתכן מאוד שהגבול ייפתח בקרוב בדומה למתווה שסוכם עליו בסיני. כלומר' רק מי שעשה שני חיסונים יוכל להיכנס לירדן בכפוף בחזרה לבדיקת קורונה.
"אי אפשר להפלות את ירדן לעומת סיני", ציין שוורץ, "ממשלת ישראל צריכה לפתוח את מעבר רבין כמו את טאבה. ברגע שייפתח המעבר עקבה תהיה מלאה בתיירים ישראלים". ההערכה היא שהמעבר ייפתח במהלך החודש הקרוב כדי לא לפספס את עונת התיירות בקיץ.