פלאיה דה פלמה: החוף באורך שישה הקילומטרים, "מפורסם" בתיירות השתייה כבר עשרות שנים. אינספור ברים, מלונות ומועדוני לילה עומדים כאן בשורה וממש באמצע נמצא בר Balneario 6 המפורסם.
שם, לאורך טיילת החוף, נמצא מרכז חיי הלילה של האי, שידוע מעל הכל בברים ידועים כמו Oberbayern, Megapark ו-Bierkönig. אבל בעוד שתיירי המסיבות חגגו בחודשי הקיץ לאחר פגרת הקורונה כאילו אין מחר, הממשלה מקדמת את השינוי התדמיתי המיוחל. על מנת להפוך את האי למעניין יותר עבור נופשים עשירים ורגועים יותר, הרשויות באי רוצות כעת לשים קץ למלונות הזולים ולכמה מהברים הפרועים שמעודדים את תיירות האלכוהול.
הממשלה משקיעה 10 מיליון אירו בשינוי התדמית
"תיירות השתייה חזרה, העונה נגמרה". על פי "Mallorca Magazin", נשיא פלמה ביץ', חואן מיגל פרר, וסגנו פדרו מרין, התלוננו על התופעה עוד ביוני השנה. לפי הטענות, תיירי האלכוהול השתלטו שוב על האזור לאחר פגרת הקורונה, ולרוב מוציאים רק 30 אירו ביום – בעיקר על אלכוהול. "הם יורדים מהמטוס שיכורים, צועקים ומקיאים ברחוב", המשיכו שניהם.
למרות שמספר צעדים כבר יושמו והונהגו כללי התנהגות רבים, מיורקה לא הצליחה לגרש את התיירות העודפת מהאי עד היום, וכעת הממשלה נוקטת בצעדים דרסטיים. על פי התוכנית החדשה, 10 מיליון אירו אמורים להיות מושקעים ברכישת מלונות וברים זולים כדי שניתן יהיה לסגור אותם לחלוטין. כך הודיעה נשיאת האיים הבלאריים פרנקינה ארמנגול ב-4 באוקטובר.
מדוע הצעדים שננקטו עד כה אינם עובדים?
הבעיה המרכזית שעדיין משאירה את התופעה בשיאה, היא העובדה שאין מספיק אכיפה של המשטרה ברחובות. "יש לבקש מכל מי שמפר את כללי ההתנהגות לשלם קנס ישירות במקום. אם יש ספק, על הפקידים ללוות אותם לכספומט", דרש פרר עוד ביוני.
לאחר שהתעוררה עוד ועוד ביקורת על כך שהחוקים וכללי ההתנהגות שנחקקו אינם נאכפים, נקטה הממשלה בפלמה בצעדים נוקשים יותר. לדוגמה, כמה ברים בעיירת הנופש הפרועה מגלוף (Magaluf) נסגרו זמנית ביולי בגלל שהפרו את "חוק התיירות נגד אלכוהול". כעת נותר לראות אם הבעלים המתאימים בכלל רוצים למכור את המלונות והמסעדות שאותם הממשלה מעוניינת לסגור. כמו כן, נשאלת השאלה האם בכלל יכול להיות בסיס חוקי שבאמצעותו ניתן לרכוש גם מקרקעין אם הבעלים לא יסכימו.