Russians advertising North Korean beach in bikinis
byu/KJU_3002 innorthkorea
באוגוסט האחרון דיווחה התקשורת הבין-לאומית כי צפון קוריאה מתכננת להיפתח מחדש לתיירות בחורף 2024, לראשונה מזה יותר מארבע שנים. כעת הדברים מאומתים עם קמפיין חדש, שפונה בעיקר לתיירות הרוסית ול"מדינות ידידותיות", אך בהמשך המדינה הסגורה צפויה לנסות למשוך תיירים מכל העולם.
לפי שהתיירים יגיעו לצפון קוריאה, נראה שבהתחלה רק חלק מסוים ייפתח למטיילים, אבל השאר ייפתח בהדרגה. כפי שמדווחת חברת התיירות הסינית Koryo Group באתר האינטרנט שלה, שותפיה בצפון קוריאה הודיעו שהחל מחורף 2024 ניתן יהיה לבקר בעיר סאמג'יון (Samjiyon), אזור נופש פופולרי לספורט חורף, במיוחד בקרב תיירים סינים. מכיוון שבעבר פעל קו טיסה לצפון קוריאה מבייג'ין, התיירים הסינים היוו חלק גדול מהנופשים לפני שהמדינה נסגרה בעקבות מגפת הקורונה.
>> קורצים למערב: עיר הנופש המתוכננת במדינה החשוכה בעולם
>> "הכל במקום אחד": המטייל שביקר בכל המדינות הכתיר את הטובה ביותר
רק "מדינות ידידותיות" לעת עתה
סאמג'יון מעוררת עניין גם בגלל קרבתו להר פאקטו, הר געש המקודש הן לצפון והן לדרום קוריאנים. בפולקלור הוא נחשב למקום הולדתו של העם הקוריאני. לפי Koryo Group, אין מידע מהימן לשאר חלקי הארץ. עם זאת, סביר להניח שבקרוב ניתן יהיה לטייל שוב בכל מקום בצפון קוריאה. לפי CNN, זה לא יחול בתחילה על כל המטיילים ברחבי העולם, אלא בתחילה רק על "מדינות ידידותיות", כלומר סין ורוסיה. מנהיג צפון קוריאה, קים ג'ונג און, הצהיר בעבר כי יעדיף תיירים ממדינות אלו.
Today you are going to visit the city of Samjiyon, North Korea.
This city was built with the state planning to deliver better comfort to the people, using models that have been tested in Pyongyang over the past few decades. pic.twitter.com/yv5yBHs4Sw
חברת הנסיעות הממשלתית של קוריאה (Korea International Travel Company) פרסמה לאחרונה כמה פרסומות מקוונות לצעירים רוסים, בקמפיין קיצי מלא בחופים וחוויות ימיות. הפרסומות צולמו בחוף מג'און (Majeon) במחוז דרום האמגיונג (Hamgyong), ושם ניתן לראות תיירים רוסים משתובבים בחול ועוסקים במשחק כדורעף חופים. באופן אירוני, הפרסומת מציגה נשים בביקיני, למרות שבגדי הים הפופולריים אסורים במדינה הטוטליטרית.
Interesting ladies' swimwear at this beach on Majeon Bay along the East Coast of #NorthKorea
In fact, I like the splash of color. No bikinis in these here parts. The objective is not to get a tan _ just fun in the water. pic.twitter.com/fxou2A4Yid
רוסיה וצפון קוריאה מתחזקות את הברית ביניהן בשנים האחרונות. במהלך ביקור בצפון קוריאה ביוני, נשיא רוסיה ולדימיר פוטין חתם על הסכם עזרה הדדית מול הרודן הצפון קוריאני קים ג'ונג און במקרה שאחת המדינות תותקף. את פוטין קיבלו המונים שהריעו לו בבירה פיונגיאנג, ונכח בטקסים מפוארים שנערכו לכבודו, עם משמר כבוד וחיילים רכובים. קהל גדול של אזרחים, כולל ילדים, אחז בדיוקנאות ענק של שני המנהיגים.
האם טיול לצפון קוריאה הוא מוסרי?
בלתי אפשרי לנסוע לצפון קוריאה בנפרד כתייר. כל בקשה לוויזה, הנדרשת לכניסה בדיוק כמו דרכון תקף, צריכה להיות מאושרת תחילה על ידי שגרירות צפון קוריאה. חשוב לציין כי צפון קוריאה מעולם לא הכירה בישראל כמדינה, ומכירה במדינת פלסטין. מסיבה זו, ישראל וצפון קוריאה לא מנהלות יחסים דיפלומטיים ובאופן טבעי למדינה אין שגרירות בישראל.
עבור תיירות, החברה המארגנת צריכה להסדיר תהליך זה. בארץ עצמה מותר לטייל רק בליווי או בפיקוח של מדריכי טיולים ומתורגמנים מקומיים. לא כל האזורים נגישים לזרים וביקורים מחוץ לבירה מצריכים בדרך כלל אישור. מגע בלתי מבוקר עם המקומיים הוא כמעט בלתי אפשרי ואסור לאוכלוסייה המקומית לדבר עם מבקרים והם יודעים זאת וגם מקבלים איומים של עונשים. אין דבר כזה תיירות פרטנית בקנה מידה אירופאי. גם התשתיות התיירותיות מאוד לא מפותחות באזורים הנגישים.
כמובן שיש להתמודד גם עם השאלה האם טיול לדיקטטורה כמו צפון קוריאה תהיה מוצדקת מבחינה אתית. תושבי המדינה סובלים מהדיכוי הקשה ביותר מאז שהם בודדו לאחר תום מלחמת קוריאה בשנת 1953. זרים ותיירים המבקרים במדינה צריכים לדעת שהם עלולים להסתבך אם יעשו פעילות שנראות רגילות כמו נשיאת עיתון בשפה זרה או אפילו תנ"ך. תקשורת זרה כמעט ואינה קיימת במדינה ולתיירים בצפון קוריאה אסור אפילו להשתמש באינטרנט.